Acasă Locale Targul Ocna este orasul cu cele mai multe biserici pe cap de...

Targul Ocna este orasul cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor

Târgu Ocna, oraș-stațiune cu izvoare minerale clorurosodice și sulfuroase, deține un record național: cel mai mare număr de biserici raportat la numărul de locuitori.

Potrivit agerpres.ro, în orașul cu aproape 14.000 de locuitori sunt ridicate 27 de așezăminte religioase. Cele mai multe dintre biserici au peste o sută de ani vechime, printre ele numărându-se Biserica din lemn Sfânta Paraschiva construită în 1725, Biserica-cetate Răducanu, datând din 1763 și în curtea căreia se află mormântul lui Costache Negri sau Biserica Sfântul Nicolae, din centrul localității, sfințită în 1772.

Târgu Ocna este și localitatea care are biserici situate pe trei niveluri de altitudine: 17 biserici la cota centrului orașului, trei la 560-600 de metri altitudine, situate pe Muntele Măgura și pe culmea Cireșoaia, dar și una la 240 de metri adâncime, în mina de sare, singura biserică subterană de mare adâncime din România.

„Numeroasele lăcașuri de cult din oraș reflectă tocmai intensa viață publică și suită de evenimente istorice ce s-au derulat în oraș ce a cunoscut o efervescență culturală deosebită mai bine de trei secole”, a declarat pentru sursa citată primarul din Târgu Ocna, Ștefan Silochi.

Potrivit edilului, tradiția publică continuă și în prezent atât în viața religioasă, prin ridicarea pe muntele Măgura a unei mănăstiri de maici, cât și în domeniul turismului. În localitate a fost construit recent în Parcul Năstăsache, unde se află opt izvoare termale, un complex de natație și agrement, urmând ca în viitor să fie pus în valoare și lacul format după prăbușirea tavanului unei exploatări de sare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente