marți, mai 21, 2024
AcasăPoliticaLocalO delegație a TDL Satu Mare a participat la Școala de Vară...

O delegație a TDL Satu Mare a participat la Școala de Vară de la Eforie Nord

O echipă a Tineretului Democrat Liberal Satu Mare, alături de presedintele organizației Adrian Cozma, a participat în perioada 29 august- 1 septembrie 2013, la Școala de Vară a TDL care s-a desfășurat la Eforie Nord.

Compusă din 18 tineri entuziaști, echipa sătmăreană a participat la diferite cursuri în funcție de pregătirea profesională și disponibilitatea fiecăruia: administrație publică, relația cu societatea civilă, instituții europene, educație și comunicare. Discuțiile cu liderii importanți ai partidului și noile abordări privind viitorul rol al PDL în politica națională au transmis un mesaj de încredere și optimism: “50.000 de locuri de muncă mai puțin față de anul trecut. Peste 60000 de analfabeți. 500000 de tineri sunt plecați pe perioade îndelungate în străinătate”. Acestea sunt cifrele care au ținut capul de afiș al Școlii deVară a Tineretului Democrat Liberal.

Președintele PDL Vasile Blaga a tras un semnal de alarmă în legatură cu situația șomajului în rândul tinerilor și incapacitatea Guvernului Ponta de a lua măsuri coerente pentru reducerea acestui fenomen: “Au reușit să avem cu 50.000 de locuri de muncă mai puțin decât anul trecut pe vremea asta. Au reușit să ne facă vicecampioni europeni la inflație. Până acum o lună eram chiar campioni europeni la inflație. Au reușit să aducă la putere cel mai corupt guvern din istoria României. Populația stabilă tânără a scăzut cu un sfert în ultimul deceniu, la 5,3 milioane români cu vârsta între 15 și 34 de ani. Oficial, o jumătate de milion de tineri sunt plecați pe perioade îndelungate în străinătate. Motivația a 8 din 10 tineri plecați, ține de un salariu mai bun și de absența locurilor de muncă în țară. Un sondaj recent efectuat arată că mai bine de jumătate din acesti tineri s-ar întoarce acasă dacă ar exista locuri de muncă în țară”.

Prim-vicepreședintele Cătalin Predoiu a vorbit tinerilor democrat liberali despre noua generație de politicieni, despre noul tip de politică și mai ales despre responsabilitatea pe care o au tinerii politicieni și soluțiile alternative pe care aceștia trebuie să le ofere românilor. “Vrem să vă propunem o lucrare. Să facem o nouă politică, într-o nouă Românie. În primul rând noua politică înseamnă soluții. Lumea s-a săturat de vorbe, fie ele și frumoase. Ce a făcut USL la ultimele alegeri, mințind un popor întreg cu cinism, a pus capac la toate. Suntem datori cu toții, responsabili, să venim cu soluții. E ceea ce face PDL de câteva luni bune”.

În acest spirit Tineretul Democrat Liberal a lansat draftul Strategiei Naționale a TDL pentru Combaterea Șomajului în Rândul Tinerilor, ce propune mai multe soluții, atât pentru stimularea celor care angajează tineri cât și pentru tinerii antreprenori care doresc să își deschidă o afacere:

  • -scăderea impozitului pe profit/venit pentru firmele care angajează tineri, cu un procent cuprins între 25% și 83%, pe o perioadă de un an;
  • -scutirea integrală de la plata impozitului pe profit/venit pentru companiile nou înființate de tineri sub 35 de ani pe o perioadă de un an.

Strategia TDL va fi trimisă, la îndemnul președintelui Vasile Blaga, către Guvernul Ponta, pentru a stopa creșterea șomajului în rândul tinerilor, care a ajuns anul acesta la aproximativ 24 %.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente