marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleInternationaleO descoperire din Marea Neagră explică tot ce se întâmplă cu vremea....

O descoperire din Marea Neagră explică tot ce se întâmplă cu vremea. Va fi haos

camp-magneticÎn ultimii ani, am fost martorii unor evenimente meteorologice pe care le gaseam inexplicabile, însă cercetătorii ne spun că, pe lângă încălzirea globală, clima a fost influențată și de procesul inversării polilor magnetici, potrivit bzi.ro. Un astfel de proces durează între sute și mii de ani, iar cercetătorul Norbert Nowaczyk, după ce a analizat mai multe roci din Marea Neagră, declară că a „citit” perioadele în care aceste modificări au avut loc.

„Câmpul magnetic al Pământului este foarte dinamic. Intensitatea acestuia a variat, de-a lungul timpului, între 50% mai mult decât în ziua de azi și 90 – 95% mai puțin”, susține Nowaczyk. Se cunoaște foarte bine ideea că Pământul ar fi intrat de 250 de ani într-un proces de schimbare a polilor magnetici, care se poate încheia oricând.

Astfel, oamenii de știință spun că recentele erupții vulcanice sunt o dovadă că acest proces este pe cale să se încheie. Cea mai mare erupție vulcanică din emisfera nordică din ultimii 100.000 de ani s-a petrecut la Campi Flegrei, în apropiere de Napoli, când roca și cenușa s-au împrăștiat peste întreaga suprafață din estul Mării Mediterane și până în centrul Rusiei.

Pe atunci câmpul magnetic al Pământului avea doar 25% din valoarea actuală. Acest fapt indică foarte clar că ne aflăm într-o perioadă scurtă a inversării polilor magnetici.

În momentul în care polii magnetici ai Terrei se vor inversa, anotimpurile și toate ciclurile naturale care depind de poziția planetei față de Soare suferă schimbări semnificative. „În telecomunicații, transmisii radio și aviație va fi haos”, spune Nowaczyk.

Animalele care migrează vor fi bulversate și nu vor mai putea să se orienteze. Cea mai importantă schimbare pentru om va fi cea a climei pentru că zonele fertile s-ar putea deșertiza în următorii ani, iar nivelul oceanului va crește.

Realitatea.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente