Acasă Locale Stiri Satu Mare "O discotecă controlată" o campanie a polițiștilor sătmăreni

„O discotecă controlată” o campanie a polițiștilor sătmăreni

Informațiile pertinente îi pot feri pe copii de o serie de evenimente neplăcute. Nu doar ceea ce transmit polițiștii, ci și modul, locul și timpul acordat întâlnirilor cu elevii, devin importante pentru conștientizarea mesajelor și depășirea ascultării pasive. Acestea sunt și motivele pentru care polițiștii sătmăreni implicați în activități preventive caută să se apropie de elevi în medii informale, în care barierele impuse de prezența cadrelor didactice sau a altor persoane poate submina comunicarea liberă și deschisă.
Programul Educațional Loga Dance School, o discotecă controlată adresată exclusiv elevilor de gimnaziu, aduce la evenimentele organizate lunar, specialiști din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, respectiv din cadrul Poliției Județene.
Numai în acest an peste 750 de elevi au participat la întâlnirile lunare, prilej de distracție și socializare, dar și de o mai bună informare venită din partea unor specialiști.
Sâmbătă, 28 martie 2015, Loga Dance School a fost gazda celei de-a treia întâlniri din acest an, Programul educațional avându-i și de această dată ca invitați pe reprezentanți ai celor două instituții partenere (Poliție, respectiv CPECA). Tema prezentată de inspector principal Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au fost legată de pedepsele legale ce pot fi aplicate minorilor care au comis infracțiuni. Elevii au aflat astfel, că există sancțiuni penale și față de minori începând cu vârsta de 14 ani și în ce constau aceste pedepse, precum și faptul că nerespectarea pedepselor neprivative de libertate poate conduce la revocarea acestora și la instituirea unor

pedepse mai grave cum sunt internarea într-un centru educativ sau într-un centru de detenție.
Problema etnobotanicelor a fost adusă în discuție de reprezentanta CPECA, doamna Pușa Câmpan, specialist în prevenirea antidrog. Cei prezenți au aflat despre cum acționează aceste droguri și ce pericole stau ascunse în spatele unor reclame pozitive, venite, cel mai adesea, din partea celor care vor să-și găsească clienți fideli în rândul elevilor de gimnaziu. Dorința de a experimenta ne poate conduce în ipostaza de victime ale drogurilor, putând surveni fie moartea prin supradoză, fie dependența și degradarea socială specifică consumatorilor de stupefiante.
Totodată, specialiștii prezenți le-au explicat copiilor ce fapte constituie infracțiuni legate de droguri, ca de pildă: deținerea, producerea, vânzarea, oferirea spre vânzare, punerea la dispoziție a unui spațiu, inclusiv locuința proprie, celor care se droghează ș.a.m.d., astfel încât, elevii să aleagă ceea ce vor să facă cunoscând consecințele legale ale unor infracțiuni din sfera criminalității organizate, pedepsite foarte sever în legislația română.
Având convingerea că un elev bine informat va ști mai bine să facă față provocărilor venite din anturaj, polițiștii promit să continue susținerea unor astfel de activități și în viitor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente