Acasă Locale Internationale Livrarea de gaze către Ucraina a fost prelungită cu 3 luni

Livrarea de gaze către Ucraina a fost prelungită cu 3 luni

gaz

Președintele rus Vladimir Putin a acceptat marți propunerea premierului Dmitri Medvedev cu privire la prelungirea cu trei luni a acordului privind livrarea de gaze naturale rusești Ucrainei, care expira în aceeași zi, relatează BBC News Online.

În acest context, premierul rus Dmitri Medvedev a precizat că un discount este posibil, dar partea ucraineană trebuie să își respecte obligațiile asumate în acord la capitolul plății datoriilor acumulate pentru livrările de gaze anterioare.

În primul trimestru al anului 2015, Rusia a vândut Ucrainei gaze la prețul de 329 de dolari pe mia de metri cubi, iar un discount de 100 de dolari la mia de metri cubi de gaze este prevăzut în contextul scăderii prețului la gaze pe piața internațională.

Luni, compania rusă de stat Gazprom a cerut aviz Guvernului de la Moscova pentru acordarea unei reduceri de preț pentru gazele naturale care vor fi furnizate Ucrainei în următoarele trei luni.

Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, nu a specificat nivelul reducerii, dar a menționat că termenii actualului contract dintre Gazprom și Naftogaz prevăd posibilitatea acordării unei reduceri de preț pentru gazele furnizate Ucrainei.

Rusia a întrerupt livrările de gaze naturale către Ucraina în iunie 2014, din cauza unei dispute privind prețul gazului și a unei datorii neîncasate de 5,3 miliarde de dolari.

După mai multe runde de negocieri mediate de Uniunea Europeană, Rusia și Ucraina au ajuns la o înțelegere pentru reluarea livrărilor de gaze.

Rusia, Ucraina și UE se vor întâlni pentru noi negocieri la jumătatea lunii aprilie, la Bruxelles.

- Advertisment -

Cele mai populare

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul”

Fii blând și bun cu toți, ne îndeamnă Părintele Serghie, că toți sunt în nevoi, bolnavi cu toții. Nu-i nimeni sănătos la suflet....

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales...

Postul alimentar:recomandări și rețete

Postul alimentar, în toate civilizațiile și religiile, a fost implementat cu valențe curative nu numai în ceea ce privește corpul, dar și...

Adrian Cozma: Vom dezvolta Satu Mare cu bani europeni!

Nu mai are nimeni nicio îndoială că utilizarea cu eficiență a banilor europeni e cheia și drumul spre o dezvoltare mai rapidă...

Comentarii recente