joi, mai 30, 2024
AcasăsusO experiență de "neuitat" pentru un grup de români aflați în Mexico...

O experiență de „neuitat” pentru un grup de români aflați în Mexico City

Mexic e o destinație exotică la care visează numeroși români, dar fără să știe riscurile la care se expun. În primul rând, de multe ori vameșii mexicani le interzic accesul și îi expulzează imediat ce coboară din avion. Când totuși le este permis să viziteze țara, au parte de surprize neplăcute .

Un român a relatat o experiență mai rar întâlnită în Mexic, țară în care de regulă turiștii din România sunt tratați foarte urât. De această dată, totul era să se termine foarte prost, iar asta dintr-un motiv bizar.

„În Mexico City, la un restaurant, am lăsat tip pe bon 20%. La plecare m-au oprit că nu e ok. Ca să fie mai convingători au adus niște angajați în uniformă, foarte agitați. Aveau și arme. Mi-au explicat că sub 25% nu se poate. Și că e afișat la intrare. Am plătit, ce să fac”, a povestit acesta pe Reddit.

Și asta nu este tot. Același turist a văzut cu ochii săi o întâmplare ciudată, în Canada, într-un local. Cu lecția învățată din Mexic, ca să aibă parte de alte surprize, a plătit bacșișul solicitat de chelneri, deși serviciile nu au fost de calitate.

„Altădată, în Niagara Falls, Canada, la un restaurant de prânz (doar atunci era deschis), după ce ospătarul a servit o friptură de vită unui coleg francez, l-a întrebat cum arată friptura. Magnifique, a răspuns acesta. La care ospătarul a replicat: «I hope you will give us a 25% tip after you enjoy the meal» (Sper că ai să ne dai un bacșiș de 25% după ce te bucuri de carne). Francezul nu a lăsat nimic. A preferat să se certe în franceză cu ospătarul canadian. Eu am băut doar o bere proastă, cu arome de buruieni indiene native. Bere fără arome nu serveau. Am lăsat și bacșiș, ca să nu mă cert cu ospătarul .La noi e mai ok, dar în vestul Europei e și mai ok”, a continuat românul.

El a povestit cele două întâmplări pe Reddit,  în cadrul unei dezbateri unde românii au discutat pro și contra despre bacșiș și despre felul în care sunt de multe ori tratați de către unii chelneri obraznici.

Doi internauți i-au răspuns imediat. „În SUA mă ducea un tip (plătit de companie) de la aeroport la firma. Și-mi tot explică el șoferul cu subînțeles apoi pe direct că la ei americanii lasă bacșiș, că salariu minim, că nu știu cum. I-am zis direct: eu sunt european nu american. Tot drumul n-a mai scos un cuvânt și nici nu i-am plătit ceva. Să-și caute de lucru”, a spus cineva.

Asta că în Franța e inclus oricum în nota de plată, tipsul e în fiecare notă pe fiecare produs trecut, e lege. Mulți nu se așteaptă să mai lași extra că se consideră deja că ai lăsat tips”, a explicat altul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente