marți, februarie 27, 2024
AcasăLocaleDouă femei au fost prinse la furat într-un supermarket sătmărean

Două femei au fost prinse la furat într-un supermarket sătmărean

supermarket-1229077246-google-imagesÎn după amiaza zilei de joi, 17 mai, reprezentanții unui supermarket situat pe strada Careiului din municipiul Satu Mare, au sesizat telefonic dispecerul de serviciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare cu privire la faptul că o femeie a sustras mai multe produse din magazin.

O patrulă de jandarmerie s-a deplasat la fața locului, unde a identificat-o pe T. Irina, din comuna Craidorolț, județul Satu Mare, care aflându-se la cumpărături în supermarket, a sustras mai multe dulciuri în valoare de 61 lei. Produsele au fost găsite asupra femeii de către lucrătorii firmei de pază din cadrul magazinului, aceasta ascunzându-le sub geacă și încercând să părăsească magazinul fără să plătească, dar a fost depistată de către porțile senzormatice de la intrare. La scurtă vreme a fost surprinsă de către agenții de pază ai aceluiași magazin I. Mariana, de 51 de ani din Supuru de Jos care a încercat să sustragă mai multe produse alimentare și nealimentare.

Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii, care la controlul efectuat asupra bagajului de umăr pe care-l avea femeia asupra ei, au descoperit o mulțime de produse, alimentare și nealimentare, în valoare de 278,48 lei. Produsele au fost restituite reprezentantului supermarketului, prejudiciul fiind recuperat integral. În ambele cazuri jandarmii au întocmit actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, făptuitoale fiind susceptibile de săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”, actele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru continuarea cercetărilor. În acest sfârșit de săptămână jandarmii sătmăreni vor fi prezenți la datorie în cadrul acțiunilor pentru prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional.

Efective ale unității vor asigura măsuri specifice de ordine publică cu ocazia meciului de fotbal dintre Olimpia Satu Mare și FC SESO Câmpia Turzii și la manifestările organizate în cadrul Festivalului Folcloric „Cetatea Codrului” organizat în orașul Ardud. Misiunea jandarmilor, organizată în colaborare cu structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare,  va fi de a asigura ordinea și liniștea publică pe timpul activităților organizate.

Echipajele de jandarmi vor acționa cu preponderență pentru prevenirea apariției unor incidente sau stări tensionate. Pentru prevenirea incidentelor, „sfătuim cetățenii să  respecte recomandările făcute de organizatori sau organele de ordine; să nu depășească limitele decenței, să acorde sprijin oamenilor legii pentru menținerea ordinii publice și să țină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancționate de lege”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente