Acasă Locale Stiri Satu Mare O firmă sătmăreană ”curăță” anul acesta de zăpadă Maramureșul

O firmă sătmăreană ”curăță” anul acesta de zăpadă Maramureșul

Deszapezirea de pe drumurile nationale din Maramures va reveni in acest an unei firme din Satu Mare. Ca de fiecare data, autoritatile judetene sunt optimiste si cred ca iarna nu ne va lua prin surprindere. Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, sustine ca avem asigurate stocurile necesare de material antiderapant si utilajele sunt gata de interventie.

Maramuresul este pregatit pentru venirea iernii, afirma conducerea Prefecturii judetului. Pentru a se putea interveni de urgenta in cazul in care vor fi semnalate ninsori, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a incheiat deja contractul cu firma care se va ocupa de deszapezire la nivelul Maramuresului. Anul acesta, curatarea drumurilor nationale de zapada va fi in sarcina unei firme satmarene, in timp ce de portiunile judetene se va ocupa societatea Drumuri-Poduri Maramures.

“Contractul de deszapezire pentru 2014-2015 este castigat de firma SC EUROSPEED SRL care, pana la ora actuala, a semnat contractul de deszapezire, iar CNADNR Nord-Vest, filiala Cluj, a dat ordinul de intrare in baza pe data de 29 octombrie”, a declarat prefectul judetului Maramures, Anton Rohian.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu mai spune ca avem asigurate utilajele care vor interveni, dar si stocurile de material antiderapant. “Sunt asigurate nisip – 166 de tone sunt in stoc, 784 de tone de sare, 18 tone de material lichid. Utilaje sunt 63 de bucati care sunt arondate pe zonele cu probleme de caderi masive de zapada, vorbesc de varfuri montane”, a adaugat Anton Rohian.

Oficialii Prefecturii considera ca de data aceasta iarna nu ne va lua prin surprindere. Totusi, in cazul unor caderi masive de zapada, autoritatile recunosc ca vor exista si unele “neajunsuri”, iar interventia s-ar putea sa nu fie chiar atat de prompta pe drumurile din judet.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente