Acasă Locale Stiri Satu Mare Planul de dezvoltare a municipiului Satu Mare

Planul de dezvoltare a municipiului Satu Mare

Drumurile expres Nyiregyhaza-Satu Mare-Baia Mare, respectiv Satu Mare-Halmeu-Turda; înnoirea parcului auto pentru transportul public de călători; piste pentru bicicliști între Satu Mare și Păulești, Odoreu, Vetiș, Dara; crearea unor parcări multietajate (subterane sau supraterane), în zona centrală a municipiului Satu Mare, sunt doar câteva dintre proiectele ce fac parte din strategia de dezvoltare a municipiului, reședință de județ, în perioada 2015-2025.
Principalele puncte ale strategiei mai sus amintite au fost prezentate în cadrul unei conferințe ce s-a desfășurat în Sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare. La întâlnire au participat primarul Dorel Coica, consilieri municipali, dar și directori de instituții.
Strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare prevede și un pasaj pietonal subteran, pe sub calea ferată, între străzile Traian și Cimitirelor. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 26 milioane lei.
În decada 2015-2025 se are în vedere efectuarea unor investiții în captarea și distribuția energiei geotermale ca sursă de căldură pentre municipiul Satu Mare (4.500.000 lei/MW); investiții în producere de energie termică pe bază de biomasă (1.800.000 lei), dar și investiții într-un sistem de iluminat public ecologic (25.000.000 lei).
Totodată, în strategia pe 2015-2025 este prevăzut și un proiect integrat de reabilitare a zonei centrale, reabilitarea Filarmonicii „Dinu Lipatti” (7.000.000 lei), înființarea unui teatru de păpuși în limba română (3.000.000 lei) și a teatrului de vară (6.000.000 lei) dar și construirea unei săli polivalente (45.000.000 lei).
Stratega de dezvoltare a municipiului Satu Mare pentru perioada 2015-2025, s-a realizat în vederea utilizării optime a fondurilor comunitare nerambursabile în cadrul financiar 2014-2020.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente