Acasă Locale Internationale O grupare din Siria planifică "atentate de mare amploare" în Occident, anunță...

O grupare din Siria planifică „atentate de mare amploare” în Occident, anunță șeful MI5

Șeful MI5, serviciul britanic de informații interne, a declarat joi că o grupare islamistă extremistă din Siria planifică „atentate de mare amploare” în Occident. Exprimându-se la Londra, a doua zi de la atacul sângeros comis la sediul din Paris al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, Andrew Parker, directorul general al MI5, a evocat riscul unor atacuri care ar putea fi comise de combatanți care se întorc din Siria.

Deși cea mai mare amenințare vine din partea organizației Stat Islamic, extremiști aparținând unor grupări afiliate Al-Qaida reprezintă la rândul lor un pericol, a declarat Parker.

„Ne confruntăm cu comploturi mai complexe și mai ambițioase care urmează modul de abordare al (…) Al-Qaida și al imitatorilor săi”, a spus el.

„Știm, spre exemplu, că o grupare de teroriști fanatici Al-Qaida în Siria planifică atentate de mare amploare împotriva Occidentului”, a subliniat șeful MI5.

„Deși noi și partenerii noștri lucrăm la capacitate maximă, știm că nu putem totul”, a adăugat el.

În acest context, Andrew Parker și-a exprimat dorința ca serviciile antiteroriste să dispună de puteri sporite pentru a identifica și supraveghea suspecți.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente