sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusO nouă generație de Polițiști Juniori

O nouă generație de Polițiști Juniori

Proiectul Polițist Junior aflat la a treia ediție în acest an a fost relansat vineri, 11 aprilie 2014, în ultima zi de Școală Altfel, printr-o activitate practică desfășurată împreună cu elevii ciclului primar ai Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu din Satu Mare.

Activitatea a fost susținută de reprezentanții Poliției, inspector Hrihorișan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și agent principal Ienciu Paul, din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare- Biroul  Rutier, alături de care s-a aflat doamna Otilia Matioc, reprezentând partenerii de proiect, Fundația Maria și Radio Transilvania Satu Mare.

Cei peste 100 de participanți, elevi și cadre didactice din 10 clase primare,  prezenți la activitatea desfășurată în stradă și-au reamintit regulile de circulație pietonală împreună cu polițiștii și au aflat și alte informații care le pot ridica gradul de siguranță rutieră, cum ar fi purtarea de haine sau încălțăminte cu elemente reflectorizante ori interdicția de a circula pe bordurile dintre trotuare și drumurile publice. După mini-lecția teoretică, elevii au fost invitați să joace pe rând atât roluri de polițiști, cât și de pietoni responsabili, fiind corectați atunci când au greșit dar și încurajați, când misiunea lor a fost reușită.

Astfel, cei mici au aflat mai multe despre rolul polițistului rutier, înțelegând totodată, că atunci când există agenți rutieri în stradă trebuie să ascultăm indicațiile acestora, care sunt prioritare.

Succesul de care s-a bucurat acest proiect începând chiar cu prima ediție a fost motivul pentru care acesta a fost reluat pentru al treilea an consecutiv, urmând a fi desfășurate după vacanță, și alte activități similare, în care vor fi implicați micii participanți la traficul rutier din școli și grădinițe.

3 COMENTARII

  1. Mi se pare o idee foarte buna sa educi copiii de mici regulile pietonale iar faptul ca au putut sa faca pe politistii este atat o lectie,ca ei sa invete despre aceasta meserie,cat si o activitate distractiva

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente