joi, aprilie 18, 2024
AcasăsusO nouă perlă marca C.E: sobele pe lemne, trebuie înlocuite cu pompe...

O nouă perlă marca C.E: sobele pe lemne, trebuie înlocuite cu pompe de căldură

Sobele pe lemne, care sunt folosite în peste 80 % din locuințele din mediul rural din țara noastră, trebuie înlocuite, treptat, cu pompe de căldură pe motiv că poluează mediul înconjurător.

Măsura face parte din angajamentele luate de România față de Comisia Europeană pentru atingerea obiectivelor europene de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, până în 2050.

De altfel, autoritățile române au dat semnalul privind înlocuirea sobelor clasice, lansând în dezbatere programul „Rabla pentru sobe”.

Ce sunt pompele de căldură

Pompele de căldură nu generează căldură prin arderea de combustibili fosili, ci folosesc căldura disponibilă în mod natural în mediul înconjurător.

Ele preiau căldura de la exterior şi o pompează în interior ca să vă încălzească încăperile sau extrag aerul cald din interior şi îl evacuează ca să le răcorească.

În loc să producă căldură, ele extrag și folosesc energia ambiantă (caldă sau rece, din aerul exterior și apele de suprafață sau de canalizare) sau energia geotermală (caldă sau rece, din apele subterane sau subterane).

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente