vineri, aprilie 12, 2024
AcasăsusLimitarea operațiunilor cash! Primul magazin din România unde nu scanezi produse și...

Limitarea operațiunilor cash! Primul magazin din România unde nu scanezi produse și nu plătești la casă

Retailerul francez Auchan va deschide, luna viitoare, în România, în zona de birouri din Pipera, un magazin complet automatizat, în care accesul este permis pe bază de cod QR și în care produsele nu sunt nici scanate, nici plătite la casă.

Potrivit sursei citate, totul este realizat printr-o aplicație dezvoltată de compania chineză CloudPick, la care clientul trebuie să atașeze un card bancar valid și printr-un sistem complex de camere și senzori.

Pentru a permite clienților să cumpere fără a folosi casa de marcat, Auchan utilizează un dispozitiv cu cameră care permite surprinderea mișcărilor acestora. Ulterior, mișcările sunt convertite în vectori care materializează părțile corpului și care sunt utilizați exclusiv pentru identificarea momentului în care un articol este ridicat sau pus jos și sunt șterși după 30 de minute.

În schimb, Auchan va păstra datele de achiziție, precum locul, orele tranzacțiilor și articolele cumpărate timp de 3 ani de la data cumpărăturilor.

Pentru a intra în magazin, clienții trebuie să scaneze un cod QR generat de aplicație. Acesta este unic, valabil pentru o singură utilizare. Ulterior, pot lua de pe raft orice articol își doresc. După ce au terminat cumpărăturile, aceștia trebuie doar să iasă cu produsele achiziționate pe la poarta de ieșire. În scurt timp, tranzacția va apărea în aplicație.

Ușor, ușor sistemul încearcă să obișnuiască oamenii fără bani cash, iar acel cod QR va fi înlocuit cu un cip implantat în corp sau cine știe ce vor mai inventa pentru ceea ce se va numi Semnul Fiarei. Deci ATENȚIE, să nu ne obișnuim cu astfel de facilități sau să le încurajăm răspândirea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente