luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareO parte din acțiunile unei firme vor fi preluate de o firmă...

O parte din acțiunile unei firme vor fi preluate de o firmă din America

Grupul Elvetian Ameropa, cel mai mare producator de ingrasaminte chimice din Romania si una dintre cele mai importante compani de trading de cereale din lume, intra intr-o alianta strategica cu Promat Comimpex SRL (cu sediul in Tasnad) si Agroind Cauaceu S.A., doua bine stabilite companii de agricultura din vestul Romaniei.

Ameropa Holding AG a acceptat sa achizitioneze 40% din actiunile companiei Promat Comimpex (companie fondata in 1998 de Cristian Moldovan cu sediul in Tasnad, Satu Mare) si Agroind Cauaceu (companie fondata in 1974 de Dan Corbut cu sediul in Oradea, Bihor).

“Suntem entuziasmati sa intram in acest parteneriat cu doua dintre cele mai de succes companii din segmentul de agro-business din Romania. Alianta strategica dintre Ameropa Holding si cele doua companii este in beneficiul fermierilor Romani si marcheaza o noua borna in procesul de dezvoltare a agriculturii din Romania” , a spus Constantin Vasile, Country Manager al Ameropa Grains.

Ameropa Holding AG este o companie cu actionariat privat Elvetiana fondata in 1948, implicata in producerea, stocarea si vanzarea de fertilizatori chimici si cereale. Ameropa Hilding este prezenta pe piata din Romania din 2007, cand a preluat Comcereal Constanta (in prezent Ameropa Grains).

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente