Acasă Locale Stiri Satu Mare O sătmăreancă vrea ca Școala nr 10 să poarte numele lui Dsida...

O sătmăreancă vrea ca Școala nr 10 să poarte numele lui Dsida Jenő

În cadrul audienţelor cu cetăţenii organizate miercuri 12.02.2019 de prefectul judeţului, Darius Filip, s-au prezentat trei persoane.

Pentru clarificarea situației, în primul caz prezentat de un părinte care are și calitatea de asistent personal, prefectul a solicitat documente suplimentare. Fiind invocat un răspuns negativ al Primăriei Comunei Tarna Mare privind acordarea unui spor salarial de 15%, documentele doveditoare vor fi transmise compartimentului de relații publice și se va realiza o îndrumare corespunzătoare.

În a doua audiență acordată, doamna Laskodi Judit din municipiul Satu Mare a solicitat informații privind procedura și stadiul în care se află demersul de schimbare a denumirii Școlii Gimnaziale nr. 10 din municipiul Satu Mare în Școala Gimnazială ”Rakoczi Ferencz”. Doamna consideră că personalitatea maghiară care ar trebui să dea numele acestei școli este Dsida Jenő, poet născut în Satu Mare și dorește reluarea procedurii de schimbare a numelui școlii. Prefectul a făcut o prezentare a procedurii, care începe în cadrul consiliului de administrație al unității de învățământ și se finalizează în Consiliul Municipal, cu avizul consultativ al Comisiei judeţene de atribuire de denumiri.

A treia persoană prezentată în audiențe, din comuna Doba, a invocat nelegitimitatea unei solicitări a unui vecin privind atribuirea unui imobil, datorate unei suprapuneri de teren. Prefectul, ținând cont de faptul că există un proces în justiție și acesta este pe rol, în etapa de apel, a recomandat așteptarea unei decizii definitive a instanței. O altă situaţie prezentată de aceeași persoană reprezintă o problemă gospodărească respectiv un podeț și trotuar supraînălțate de același vecin. Având în vedere că aceasta poate duce la apariția unor situații de urgență în caz de fenomene meteorologice periculoase și care pot afecta proprietatea, prefectul a solicitat depunerea unui memoriu și, dacă situația se confirmă, va dispune constituirea unei comisii mixte de control.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente