29.8 C
New York City
joi, iunie 30, 2022
AcasăEducatie&CulturaO sibiancă a câștigat Marele Premiu al Concursului de pictură „Ion Popdan”

O sibiancă a câștigat Marele Premiu al Concursului de pictură „Ion Popdan”

Școala de Arte Satu Mare a organizat vineri, 1 aprilie 2022, la Atelierul Memorial „Aurel Popp”, vernisajul Concursului de pictură „Ion Popdan”, ediția a IV-a, care a avut în acest an tema „Lumea apelor”.


În cadrul expoziției și-au prezentat lucrările cursanți de la școlile de artă din țară, respectiv din Alba Iulia, Cluj Napoca, Reșița, Târgu Jiu, Arad, Sibiu, Târgu Mureș, Botoșani, Iași, Sighetu Marmației, Baia Mare, Brăila, Oradea și Satu Mare.

La vernisaj au fost prezenți mai mulți iubitori ai artelor, alături de prof. Cristina Busuioc și conducerea Școlii de Arte Satu Mare, reprezentată prin Mircea Deac și Florin Pop.

Marele Premiu al acestei ediții a fost câștigat de Isabella Călugăru de la Școala de Arte din Sibiu, cele două locuri I au revenit Mariei Andronoiu din Brăila și Robert Pristopan din Satu Mare.
          

Tema „Lumea apelor” este cea care definește această a IV-a ediție a Concursului Național ”Ion Popdan”, iar lucrările cursanților călătoresc prin această ”Lume a apelor”, imaginând atât misterioasele ființe și plante ce o populează cât și elementul acvatic ca metaforă contemplativă, așa cum exprimă prof. Cristina Busuioc de la Școala de Arte Satu Mare.
       

Programul artistic a fost asigurat de Diana Latiș si Mihnea Mic, cursanții clasei de chitară condusă de prof. Sallai Laszlo, care au interpretat  piesa ,,Danza Espanolas Nr. 2” de Enrigue Granados.

K

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente