Acasă Locale Internationale Obama promite scoaterea Cubei de pe lista țărilor care susțin terorismul

Obama promite scoaterea Cubei de pe lista țărilor care susțin terorismul

Barak Obama-United States-Politics

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a promis că va acționa cu rapiditate pentru a scoate Cuba de pe lista țărilor care susțin terorismul, un pas esențial spre normalizarea relațiilor între Wahington și Havana.

Președintele Obama urmează să primească o recomandare din partea Departamentului de Stat în sensul eliminării Cubei de pe lista statelor care susțin terorismul.

„Imediat ce voi primi recomandarea, voi fi în poziția de a acționa”, a declarat Obama într-un interviu acordat postului public de radio NPR.

„Decizia nu va fi luată în funcție de activitățile represive sau autoritariste din Cuba, ci în funcție de activitățile curente ale Administrației cubaneze față de terorism”, a explicat Barack Obama.

Președintele Statelor Unite a făcut aceste declarații cu doar câteva zile înainte de a se deplasa la un summit în Panama, unde va fi în preajma liderului cubanez Raul Castro.

Statele Unite și Cuba au decis normalizarea relațiilor pe 17 decembrie 2014, după decenii de tensiuni.

Într-un interviu acordat în martie, Barack Obama își exprima speranța că Statele Unite vor putea deschide o ambasadă în Cuba înainte de Summitul Americilor, programat pe 10-11 aprilie în Panama.

Cuba figurează din 1982 pe lista Departamentului de Stat american cu țări care susțin terorismul, sub acuzația că ar fi oferit asistență insurecțiilor marxiste.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente