vineri, mai 31, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareOficial: Factura la Florisal crește cu 35%

Oficial: Factura la Florisal crește cu 35%

Proiectul de hotărâre care prevede ca factura la salubrizare va crește oficial cu aproximativ 35% în municipiul Satu Mare a trecut la limită prin Consiliul Local.

Dezbaterile la ”Proiectul de hotărâre pentru aprobarea perceperii taxei reglementate de OUG nr. 196/22.12.2005 privind fondul pentru mediu” au fost foarte intense în cadrul ședinței de azi a Consiliului Local Satu Mare. Trei din patru comisii au dat aviz nefavorabil acestui proiect de hotărâre. Doar comisia de mediu a dat aviz favorabil.

Consilierul UDMR Ștefan Ressler consideră că această taxă suplimentară trebuie colectată de la populație, de la sătmăreni, pe motiv că poluatorul plătește. Adică persoanele fizice sunt poluatorii.

În replică, consilierul ALDE, Mihai Huzău a fost împotrivă, specificând faptul că, lecturând textul legii, nu a văzut nicăieri scris negru pe alb că taxa suplimentară trebuie achitată de populație, ci că aceasta trebuie plătită ori de administratorul gropii ecologice, ori de firma de salubritate.

Și managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba consideră că taxa ar trebui colectată de la populație. Chiar dacă nu a fost lăsat să vorbească prea mult timp pe motiv că nu are dreptul să ia cuvântul decât la finalul ședinței, Sergiu Băbășan, care pretinde că a venit la această ședință în calitate de simplu cetățean, a spus că taxa suplimentară trebuie achitată de firma de salubritate din oraș pentru că nu a colectat selectiv deșeurile de la sătmăreni.

După o serie de discuții s-a trecut la vot: Din cei 21 de consilieri prezenți la ședință, 12 au votat pentru (UDMR+PNL), după cum se vede și în fotografie, în timp ce 8 consilieri (PSD plus Robert Pugner de la ALDE) s-au abținut, singurul care a votat împotrivă fiind consilierul ALDE, Mihai Huzău.

1 COMENTARIU

  1. Poate ca un om avizat ar trebui sa isi dea cu parerea cu privire la textul de lege. Noi nu il cunoastem. Stim doar ca taxa Florisal este enorma. Satmarenii sunt cei mai bogati locuitori ai acestei tari? Deci, nu mai vrem mariri de taxe, ne-au ajuns cele existente! Cu colectarea selectiva ce se face? Aruncam kilograme de hartie la container, iar Florisalul le pune in aceeasi oala cu celelalte deseuri. De ce trebuie sa ridicam taxa????????????? Containere stradale, cosuri de gunoi pe fiecare strada de ce nu exista??? stiu ca se distrug, dar ni s-au promis niste camere de supraveghere care ar mai potoli setea de distrugere. Nu le vad nicaieri.
    Despre gratuitate pentru pensionari pe autobuze ce se aude? Macar 10 bilete pe luna, sau nu merita?Despre programul autobuzelor care se retrag la ora 19 ce parere aveti? Ar fi de rezolvat multe probleme, prima dintre ele nu trebuie sa fie marirea de taxe.

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente