Acasă Sport International Olanda - Costa Rica 0-0

Olanda – Costa Rica 0-0

Meci nebun în sferturile CM 2014, între Olanda și Costa Rica! Batavii s-au calificat la penalty-uri, scor 4-3, după o partidă dominată de la un capăt la celălalt, în care au trimis mingea în bară de trei ori și au încheiat cele 120 de minute de joc fără gol marcat.

Vicecampionii mondiali au avut toate ocaziile în timpul regulamentar, în care Costa Rica nu a reușit niciun șut pe poartă. Van Persie nu l-a putut învinge pe Keylor Navas, care a apărat la aceeași fază șutul lui Sneijder (21). Portarul costaricanilor a fost providențial și la ocazia lui Depay (28), confirmând forma excelentă în care se află.

Sneijder și-a încercat norocul și din lovitură liberă, dar Navas și-a salvat din nou echipa (38). Goalkeeperul costaricanilor l-a blocat iar pe Van Persie, la ultima fază periculoasă din prima repriză. Cu 8 minute înainte de final, bara s-a opus execuției lui Sneijder, tot din lovitură liberă.

Van Gaal l-a schimbat pe Cillessen la penalty-uri

Costa Rica a rezistat eroic asediului olandezilor din ultimele minute. Van Persie a ratat o execuție simplă, singur cu Navas (88), iar în ultimul minut, naționala lui Van Gaal a trecut din nou pe lângă victorie, după o fază la care mingea a fost deviată de doi adversari în bară.

S-a intrat în preluniri, unde ambele echipe puteau da lovitura. Cu trei minute rămase de jucat, Costa Rica a avut o șansă imensă (116). Atacantul lui Kuban, Urena, l-a luat la țintă pe portarul olandezilor, Cillessen. Chiar înainte de final, Sneijder a lovit pentru a doua oară bara, a treia în meci a olandezilor (118). La ultima fază, Louis Van Gaal a schimbat inspirat portarul – goalkeeperul lui Newcastle, Tim Krul, a fost introdus special pentru loviturile de departajare.

Costa Rica, eliminată fără eșec!

Mutarea a fost una potrivită. Krul a apărat două execuții ale costaricanilor, la Ruiz și Umana, și a trimis astfel Olanda în semifinala cu Argentina, de la Sao Paulo. Altfel, batavii au executat perfect toate loviturile de departajare și au marcat prin Van Persie, Robben, Sneijder și Kuyt. Astfel, Olanda se califică mai departe în premieră la Campionatul Mondial, după un meci decis de loviturile de departajare.

Costa Rica părăsește turneul final practic neînvinsă, după cea mai mare performanță din istoria țării. Costaricanii au învins Uruguay, Italia și au remizat cu Anglia, Grecia (victorie la penalty-uri) și Olanda (eșec la penalty-uri).

SERIA LOVITURILOR DE DEPARTAJARE

4-3. RATEAZĂ COSTA RICA! Umana, eroul din optimea cu Grecia, a șutat în dreapta, dar Krul a sărit exact pe acel colț și a respins eroic! Olanda merge mai departe, în semifinala de la Sao Paolo

4-3. GOL OLANDA! Dirk Kuyt trage pe jos, la colțul stâng, în stilul caracteristic. Nicio șansă pentru Navas

3-3. GOL COSTA RICA! Bolanos înscrie cu un șut sub transversală, pe care Krul l-a intuit, dar nu l-a putut para

3-2. GOL OLANDA! Sneijder îl trimite în colțul drept pe Navas și șutează impecabil, în partea opusă

2-2. GOL COSTA RICA! Gonalzez trage puternic și transformă, cu o execuție bine plasată

2-1. GOL OLANDA! Robben transformă impecabil, la vinclu, în stânga

1-1. RATEAZĂ COSTA RICA! Bryan Ruiz șutează telefonat la colțul drept, dar Krul îl ghicește și respinge

1-1. GOL OLANDA. Van Persie trage în același loc, fără greșeală. Keylor Navas ghicise colțul

0-1. GOL COSTA RICA. Transformă Borges, cu un șut plasat la colțul drept, fără șanse pentru Krul

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente