joi, mai 30, 2024
AcasăSportLocalOlimpia doar egal la Oradea

Olimpia doar egal la Oradea

 

Sâmbătă, 11 martie Olimpia a jucat în deplasare împotriva celor de la Luceafărul Oradea în meciul ce a contat pentru etapa a 24-a din cadrul ligii a II-a. Sătmărenii erau presați de rezultatele din celelalte meciuri și aveau nevoie de o victorie pentru a se menține pe poziția a 3-a în clasament.

A fost al doilea meci oficial pentru Olimpia în 2017, asta deoarece în etapa trecută Olimpia a stat, iar în primul meci din acest an sătmărenii au câștigat la Brașov scor 2 la 1. Însă jucătorii galben-albaștrii nu au fost în vacanță weekendul trecut, ci au jucat un meci amical, pierdut la Cluj împotriva Universității cu scorul de 2 la 0.

Orădenii au început mai bine meciul, iar în minutul 2 o centrare din stânga a lui Codoban, Feher reia din voleu, respinge un fundaș al Olimpiei, însă numai până la Arnăutu, care reia pe jos din 4 metri lângă Anca Trip, lângă stângul din stânga al portarului.

În prima repriză Olimpia a fost inexistentă, iar cu câteva minute înainte de final g Feher de la gazde a executat puternic o lovitură liberă, iar mingea deviată de zid a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapa lui Anca Trip.

 

La pauză Bogdan Andone a fost foarte intuitive cu schimbările și l-a introdus pe Vasile Pop în locul lui Cristian Daminuță. Iar Olimpia a început să joace altceva, să aibă acțiuni finalizate cu șut la poartă.

 

Mai întâi, chiar după ce a început repriza a doua, Pană a reluat o minge, iar portarul lor a reținut fără probleme.

Apoi în minutul 51 un șut foarte bun al lui Ursu de la 23 de metri, după ce a preluat s-a întors și a trimis către colțul lung, dar mingea s-a dus milimetric pe lângă bară.

Gazdele au avut o ocazie foarte periculoasă de a înscrie prin Feher care a ratat din 3 metri, iar Olimpia i-a prins pe contraatac. După un aut de pe stânga, defensiva bihoreană se bâlbâie, mingea ajunge la Vasile Pop, care îndeplinește o simplă formalitate, cu latul din 4 metri.

În minutul 68 fostul atacant al Forestei Suceava, Marius Matei prinde un șut năpraznic, din voleu, din 9 metri central, și îl învinge pe Anca Trip, cu toate că mingea s-a dus pe centrul porții. Acesta a reușit să înscrie și contra Stelei într-un meci disputant în din 16-imile Cupei României cu Steaua.

În minutul 69, Carlo Erdei îi ia locul lui Octavian Ursu. În minutul 72 Olimpia egalează din nou, Lovitură de la colț de pe dreapta, se trimite în careul mic, la prima bară, acolo unde Mihai Onicaș, din cădere, reia în stânga lui Began și aduce din nou egalarea pentru Olimpia.

În minutul 75, Voicu, ratangiul din meciul de la Brașov, are o ocazie de a înscrie, acesta a reluat cu capul o minge din 6 metri, iar Began a reușit să rețină.

Cu un sfert de oră înainte de finalul meciului, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone, a fost trimis în tribune pentru proteste asupra arbitrajului.

În minutul 84 Iulian Roșu a intrat în locul lui Adrian Voicu.

În minutul 87, o acțiune perpendiculară pe poartă a Olimpiei, Pop întoarce un adversar și șutează de la 16 metri, iar Began scoate salvator de sub transversal.

Se încing spiritele pe tere. Hlinca și Pop văd cartonașe galbene, iar Silviu Pană este eliminat  în careul.

 

Olimpia a fost urmată la Oradea și de o galerie formată din 30 de persoane.

 

►Luceafărul: Began – Balea, Sg. Moga, Hlinca (cpt.), Ban – Chiș Toie, Feher, Codoban, Bedea – Arnăutu, M. Matei

Rezerve: Goia – Fl. Cordo, Bactăr, Balla, D. Costea, A. Predescu, Cuc

Antrenor: Cristian Lupuț

 

►Olimpia: Anca Trip – Duruș, Fl. Mureșan, Heil (cpt.), Bura – Onicaș, Krausz – Sil. Pană, Daminuță (min. 45 Vasile Pop), Oct. Ursu (min. 69 Carlo Erdei) – Ad. Voicu
(min. 84 Iulian Roșu)

Rezerve: Șuta – I. Roșu, Villand, Ciul, Erdei, R. Rus, V. Pop

Antrenor: Bogdan Andone

 

De menționat că Olimpia nu s-a bazat pe 4 jucători, deoarece aceștia au fost excluși din lot de conducerea echipei pe o perioadă nedefinită.Portarul Bogdan Dascălu (20 ani), mijlocașii George Tudoran (21 ani) și Tony Kanaloș (18 ani) și atacantul Andrei Ludușan (20 ani) au fost trimiși de antrenorul Bogdan Andone să se pregătească împreună cu juniorii clubului sub comanda lui Mircea Bolba.

„Este o măsură disciplinară luată de comun acord cu conducerea clubului. Ei vor reveni la prima echipă atunci când vor da dovadă de o atitudine și o determinare corespunzătoare conform cerințelor”, a spus, pentru Informația zilei, antrenorul principal al Olimpiei, care încă din cantonamentul din Cipru anunța că va renunța la trei-patru jucători pentru lipsă de implicare în pregătiri.

În vreme ce Bogdan Dascălu este un nou venit la echipă, ceilalți sunt jucători care au jucat în prima parte a campionatului pentru formația sătmăreană. Ludușan are 14 meciuri și 2 goluri, Tudoran are 9 jocuri și 3 goluri, iar Kanaloș a bifat 11 partide și 1 gol.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente