vineri, mai 31, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareONG-uri invitate la Caravana voluntariatului

ONG-uri invitate la Caravana voluntariatului

ONG-urile active în domeniul social din județele Bihor, Satu-Mare și Sălaj sunt invitate la dialog pe tema voluntariatului de către Asociația Caritas Catolica Oradea, în cadrul proiectului VOLO care vizează crearea unei rețele regionale de voluntariat în servicii sociale, în cele trei județe implicate. Scopul seriei de întâlniri întitulate Caravana voluntariatului este ca, prin împărtășirea cunoștințelor să contribuie la creșterea capacității ONG-urilor de gestiune a voluntarilor, în vederea  îmbunătățirii calității serviciilor oferite pentru beneficiari.

Caravana itinerantă constă dintr-o serie de seminarii tematice organizate în mai multe localități din cele trei județe. Participanții vor afla informații privind gestiunea eficientă a voluntarilor, implicarea și motivarea lor, distribuirea sarcinilor, dar vor afla și despre modalitățile de utilizare a posibilităților oferite de cadrul legal din domeniul voluntariatului. Temele abordate mai includ informații practice despre recrutarea și motivarea voluntarilor, comunicarea eficientă și rezolvarea conflictelor.

Organizațiile non-guvernamentale interesate pot participa gratuit la întâlniri, înregistrându-se pe site-ul www.volonet.ro, sau apelând numărul de telefon: 0729/984-619 (Simai Éva – coordonator voluntari Satu-Mare).

Caravana voluntariatului este organizată în cadrul proiectului Rețea regională de voluntariat în servicii sociale – Bihor, Satu-Mare, Sălaj (VOLO) inițiat de Asociația Caritas Catolica Oradea, și derulat în parteneriat cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.    

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente