Acasă Economico-social National Opțiunea 5G va fi activată gratuit

Opțiunea 5G va fi activată gratuit

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să încheie un acord-cadru pe o perioadă de 38 de luni pentru achiziția de servicii de telefonie și internet mobil, având incluse telefoane și tablete cu sistem de operare Android și iOS, pentru toate unitățile sale, contract cu o valoare estimată la 7,98 milioane euro (fără TVA), potrivit datelor din Sistemul electronic de achiziții publice. În caietul de sarcini se cere ca opțiunea 5G să fie activată gratuit pentru toate serviciile de comunicații mobile, imediat ce se va implementa la nivel național, iar dacă sunt probleme de semnal în localități, operatorul trebuie să remedieze problema.

Contractul este finanțat din fonduri bugetare, dar fiind vorba de un acord cadru, nu înseamnă ca va fi cheltuită întreaga sumă bugetată. În documentația de licitație se spune că „încheierea contractelor subsecvente/contractarea serviciilor se va realiza în limita fondurilor bugetare aprobate la nivelul fiecărei autorități contractante din MAI.”

În caietul de sarcini sunt prezentate câteva cerințe obligatorii pentru firma care va câștiga licitația:

– se acceptă doar oferte de la prestatorii care acoperă serviciile de conectivitate date și voce o acoperire la nivel teritorial de minim 90% (toate localitățile de pe teritoriul național, inclusiv punctele de trecere a frontierei). Rețeaua prestatorului trebuie să ofere servicii de comunicații mobile prin tehnologii de tip 4G, 3G+, 3G, EDGE, GPRS. (..).

– in cazul în care, pe perioada de derulare a acordului-cadru, în zonele rezidențiale ale localităților cu rang de comună, oraș, municipiu sau în incinta sediilor MAI în care gradul de acoperire al rețelei restatorului este slab sau inexistent, la notificarea MAI-DGCTI prestatorul va întreprinde toate demersurile necesare pentru asigurarea serviciilor conform prevederilor prezentului caiet de sarcini.

– pe perioada de derulare a acordului-cadru, prestatorul va asigura, fără costuri pentru achizitor, la solicitarea MAI-DGCTI, înlocuirea display-ului pentru un număr de 21 de terminale mobile livrate în baza contractelor subsecvente

dacă pe perioada de derulare a acordului-cadru se finalizează proesul de implementare a tehnologiei 5G pe teritoriul național, prestatorul va activa gratuit opțiunea 5G pentru toate serviciile de comunicații mobile.

– la semnarea primului contract subsecvent de către MAI-DGCTI, prestatorul va activa trei servicii de comunicații mobile de tip Pachet Abonament GSM tip I (cu terminalele aferente) pentru administrarea flotei de terminale a MAI. Abonamentele vor fi active pe toată peruoada de derulare a acordului-cadru și vor fi asigurate de către prestator cu costuri zero. etc.

Articolul precedentConcurenta acerba la ISU
Articolul următorTE VAD CU ALTI OCHI
- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente