Acasă Locale Stiri Satu Mare Torțe, lampioane și concerte cu ocazia "Orei Pământului"

Torțe, lampioane și concerte cu ocazia „Orei Pământului”

Sâmbătă seara, 29 martie la Satu Mare s-a sărbătorit „Ora Pământului”.

Printre participanți s-a numărat și Asociația ACT 4U, care a pregătit o serie de concerte acustice, picturi pe față, expoziții foto cu tematică ecologică si alte activități pentru comunitatea sătmăreană.

În intervalul orar 20:30-21:30 s-a sistat iluminatul public în zona Pietonală Coposu – Piața 25 Octombrie, moment în care sătmărenii și-au desfășurat programele artistice pregătite pentru acest eveniment. Aceștia au aprins torțe și au lansat lampioane biodegradabile.

La eveniment au participat și sărbătorit alături de sătmăreni, președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, viceprimarul Radu Roca, director executiv la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Elisabeta Bekessy  și Tineretul Național Liberal. Aceștia au subliniat importanța acestui moment în care prețuim planeta.

”Este foarte important acest moment atât pentru noi cât și pentru natură, care dă semne că este supărată pe noi, iar noi trebuie să ne gândim la mai multe acțiuni care nu numai dau semnal ci și fac ceva concret pentru mediul înconjurător”, a declarat Adrian Ștef.

Deasemenea, „Ora Pământului” a fost marcată și de Organizația Tineretul Național Liberal, încântând  publicul sătmărean prin numărul mare de participanți, având fiecare câte o făclie aprinsă în mână.

Acesta este un eveniment internațional și  are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.
ora pamantului (1)

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente