29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăEconomico-socialOrașul înfrățit, Ujgorod, primește ajutoare din partea Primăriei Satu Mare

Orașul înfrățit, Ujgorod, primește ajutoare din partea Primăriei Satu Mare

Primăria și Consiliul Local Satu Mare acordă un ajutor financiar orașului înfrățit Ujgorod. În urma discuțiilor pe care primarul Gábor Kereskényi le-a avut cu primarul orașului Ujgorod, Bohdan Andryiv, s-a ajuns la concluzia că ucrainenii din Ujgorod au nevoie de ajutor. În acest sens, astăzi, în cadrul ședinței extraordinare, Consiliul Local Satu Mare a aprobat un ajutor financiar în valoare de 100.000 de lei.

”În spatele militarilor care se luptă în Ucraina este drama pe care o trăiesc oamenii simpli. Am mai spus-o public că admir eforturile ONG-urilor care s-au implicat în criza refugiaților, ONG-uri cu care avem o legătură directă prin DAS și când spun legătură nu măr refer la vorbe sau simple încurajări. Dar, adevărata dramă o trăiesc cei care au rămas în Ucraina. Tocmai de aceea am sărit imediat în sprijinul celor două orașe înfrățite, Beregovo și Ujgorod”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Reamintim că săptămâna trecută municipalitatea a trimis în Beregovo 6.500 kg de produse alimentare, produse de igienă, generatoare, sisteme de alimentare cu curent trifazic, rezervoare și echipamente tehnice pentru sistemul de alimentare cu apă. Sprijinul oferit de Primăria Municipiului Satu Mare s-a realizat în parteneriat cu operatorul de apă Apaserv și Fundația Hans Lindner și Serviciul Ajutorul Maltez, valoarea bunurilor oferite depășind 40.000 euro.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente