Acasă Locale Nationale Orban și-a anunțat candidatura la șefia PNL: "Crin Antonescu mă sprijină"

Orban și-a anunțat candidatura la șefia PNL: „Crin Antonescu mă sprijină”

Ludovic Orban și-a anunțat, marți, într-o conferință de presă, decizia de a candida la șefia PNL, după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte, el arătând că este susținut de „foarte mulți membri” ai partidului, printre care și fostul președinte al partidului, Crin Antonescu.

„Candidez pentru că eu consider că am deplina legitimitate pentru a aspira la această funcție. (…) Port blazonul PNL cu mândrie și cu cinste de 25 de ani. La ora actuală sunt susținut de foarte mulți membri ai PNL, foarte mulți membri ai partidului mi-au solicitat să candidez la această funcție”, a spus Orban.

„Ocuparea funcției de președinte al PNL de către mine va constitui o garanție că PNL va rămâne cu adevărat PNL, că va continua să fie partidul Brătienilor, partidul marilor noștri înaintași care au avut o mare contribuție la făurirea României moderne. Consider că reprezint o garanție pentru faptul că PNL va deveni principalul partener politic care să participe la îndeplinirea obiectivelor programului lui Klaus Iohannis”, a adăugat el.

Orban a mai spus că își depune candidatura pentru „a pune umărul la contrucția marelui partid de dreapta care a lipsit României în ultimii 25 de ani”.

„Din păcate, România a fost guvernată fie de avatarurile PCR, indiferent cum s-au numit ele de-a lungul timpului, FSN, PDSR, PSD, fie de guverne de coaliție care niciodată nu au putut să genereze o politică unitară și coerentă de dreapta care să asigure cu adevărat dezvoltarea României și integrarea reală nu numai din punct de vedere al prețurilor, ci și din punct de vedere al veniturilor cetățenilor în UE”, a declarat Orban.

Prim-vicepreședintele PNL a menționat că a ales „nu întâmplător” ziua de marți pentru a-și prezenta candidatura, deoarece se împlinesc 25 de ani de la începerea Revoluției române la Timișoara.

„Îmi prezint candidatura cu recunoștință față de miile de tineri care au înfruntat TAB-urile și mitralierele, care au înfruntat scutierii și care s-au bătut pentru libertate, pentru demnitate și pentru democrație”, a mai spus Orban, menționând că și el a fost în stradă la Revoluție pe 21 decembrie în București.

El a afirmat că a înțeles în urma votului de la prezidențiale că „în viața publică nu au ce să caute câteva lucruri, câteva tare, care au marcat tranziția românească: minciuna, corupția, aroganța, lipsa de respect față de cetățean, lipsa de competență și mai ales politica făcută în interes personal și nu în interesul general”.

De asemenea, el a menționat că unul dintre obiectivele sale vizează promovarea unor noi oameni în politică.

„Eu știu că mulți români își doresc figuri noi în viața publică. Eu nu sunt o figură nouă, în schimb sunt un om care am încercat în cei 25 de ani de activitate politică să fiu așa cum își dorește marea majoritate a românilor. Chiar dacă eu nu sunt o figură nouă, voi căuta să susțin apariția în viața publică a cât mai multor tineri de valoare și la promovarea lor în spațiul public național, sigur, cu condiția să îndeplinească exigențele pe care le au românii. Voi căuta să deschid PNL spre acei oameni de valoare care vor cu adevărat să se implice în politică și să facă «politica altfel» așa cum a garantat Klaus Iohannis în campania prezidențială”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban a făcut aceste declarații după ce a fost ales, marți, lider al grupului PNL din Camera Deputaților, în locul lui George Scutaru, care și-a depus mandatul pentru a deveni consilier prezidențial.

Funcția de președinte al PNL este vizată, de asemenea, de Teodor Atanasiu, care a anunțat în 28 noiembrie că va candida pentru funcția de președinte al partidului, care va rămâne vacantă după ce Klaus Iohannis va fi învestit în funcția de președinte al României.

Atanasiu a menționat că, odată cu plecarea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis, postul de copreședinte al noului PNL și de președinte al fostului Partid Național Liberal va fi ocupat interimar de unul dintre vicepreședinții liberali, care va fi ales de Biroul Permanent Național (BPN) al fostului PNL.

Alegerea succesorului lui Klaus Iohannis urmează să se facă joi la reuniunea conducerii vechiului PNL, în care se va putea ajunge la un vot al membrilor Biroului Politic Național.

Orban spune că are sprijinul și al lui Antonescu pentru a deveni liderul PNL în locul lui Iohannis

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat marți că beneficiază și de sprijinul fostului președinte al PNL Crin Antonescu în ceea ce privește candidatura la șefia partidului, după ce Klaus Iohannis a fost ales președintele României.

Orban a fost întrebat dacă între cei care îi sprijină candidatura se numără și Crin Antonescu.

”Sunt onorat de sprijinul pe care mi-l acordă Crin Antonescu, așa cum pot să vă spun că sunt convins că și domnul Klaus Iohannis mă sprijină, așa cum îl sprijină și pe contracandidatul meu, Teodor Atanasiu. Amândoi am făcut parte din echipa domnului Iohannis, amândoi am pus umărul pentru obținerea acestui succes electoral și sunt convins că domnul Klaus Iohannis ne sprijină pe amândoi și oricare dintre noi va ieși președinte al fostului PNL și co-președinte al noului PNL va reprezenta un partener serios și de încredere pentru Klaus Iohannis”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

El a menționat că afirmația legată de sprijinul din partea lui Antonescu o face în urma unei discuții cu fostul președinte al PNL.

”Altfel nu mi-aș fi permis să spun public lucrul ăsta și nu mi-aș fi permis să spun lucrul acesta public dacă nu aș fi avut și acordul domnului Antonescu pentru a spune public lucrul ăsta”, a mai afirmat Orban.

Ludovic Orban și-a anunțat, marți, într-o conferință de presă, decizia de a candida la șefia PNL, după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte, el arătând că este susținut de „foarte mulți membri” ai partidului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente