Acasă Politica Local Organizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal dorește combaterea șomajului în rândul...

Organizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal dorește combaterea șomajului în rândul tinerilor


sorin_moldovan_24764900Tineretul democrat-liberal solicită crearea unui grup de lucru, format din organizațiile de tineret ale tuturor partidelor parlamentare, pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor.

Sâmbătă, 18 mai, în cadrul Biroului Permanent Național al TDL care a avut loc la Târgu-Mureș, Organizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal a adoptat rezoluția „Șomajul în rândul tinerilor”.

Tineretul Democrat Liberal acuză Guvernul USL de lipsă de viziune asupra rezolvării problemei principale cu care se confruntă tinerii, adică șomajul, care actualmente în România este aproape de patru ori mai mare decât șomajul populației adulte.

Prin rezoluția adoptată, TDL face apel ca în Parlamentul României să se dezbată tema șomajului în rândul tinerilor și să fie respectată strategia Uniunii Europene 2020.

Organizația de Tineret a PDL solicită, totodată, crearea unui grup de lucru format din reprezentanți ai organizațiilor de tineret ale tuturor partidelor politice prezente în Parlament, pentru a gasi soluții concrete în ceea ce privește combaterea șomajului în rândul tinerilor. În acest sens, președintele Tineretul Democrat Liberal, Sorin Moldovan, transmite o invitație oficială președinților organizațiilor de tineret ale formațiunilor politice reprezentate in Legislativ:

“Din dorința de a face o opoziție constructivă, propunem colegilor noștri din celelalte partide, indiferent de viziunea politică, să ne așezăm la masa discuțiilor, să găsim împreună soluții la această problemă majoră cu care se confruntă tinerii din România și să aratăm că se poate face o altfel de politică”, a declarat președintele Tineretul Democrat Liberal.

Constatând că și pe plan local fenomenul șomajului în rândul tinerilor există și se amplifică, OT PDL Satu Mare trage un semnal de alarmă, făcând apel la factorii de decizie, respectiv administrația USL, asupra lipsei acute a locurilor de munca pentru aceștia.

Atragerea investițiilor pentru Satu Mare și creearea de noi locuri de muncă au fost priorități pe lista de promisiuni electorale ale USL. Se observă, în schimb, o reală indolență în căutarea de soluții practice pentru impulsionarea accesării de fonduri europene, o lipsă crasă de interes și de măsuri efective în a încuraja munca, antreprenoriatul, singurele capabile să genereze locuri de muncă, prosperitate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente