sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăPoliticaLocalOrganizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal dorește combaterea șomajului în rândul...

Organizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal dorește combaterea șomajului în rândul tinerilor


sorin_moldovan_24764900Tineretul democrat-liberal solicită crearea unui grup de lucru, format din organizațiile de tineret ale tuturor partidelor parlamentare, pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor.

Sâmbătă, 18 mai, în cadrul Biroului Permanent Național al TDL care a avut loc la Târgu-Mureș, Organizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal a adoptat rezoluția „Șomajul în rândul tinerilor”.

Tineretul Democrat Liberal acuză Guvernul USL de lipsă de viziune asupra rezolvării problemei principale cu care se confruntă tinerii, adică șomajul, care actualmente în România este aproape de patru ori mai mare decât șomajul populației adulte.

Prin rezoluția adoptată, TDL face apel ca în Parlamentul României să se dezbată tema șomajului în rândul tinerilor și să fie respectată strategia Uniunii Europene 2020.

Organizația de Tineret a PDL solicită, totodată, crearea unui grup de lucru format din reprezentanți ai organizațiilor de tineret ale tuturor partidelor politice prezente în Parlament, pentru a gasi soluții concrete în ceea ce privește combaterea șomajului în rândul tinerilor. În acest sens, președintele Tineretul Democrat Liberal, Sorin Moldovan, transmite o invitație oficială președinților organizațiilor de tineret ale formațiunilor politice reprezentate in Legislativ:

“Din dorința de a face o opoziție constructivă, propunem colegilor noștri din celelalte partide, indiferent de viziunea politică, să ne așezăm la masa discuțiilor, să găsim împreună soluții la această problemă majoră cu care se confruntă tinerii din România și să aratăm că se poate face o altfel de politică”, a declarat președintele Tineretul Democrat Liberal.

Constatând că și pe plan local fenomenul șomajului în rândul tinerilor există și se amplifică, OT PDL Satu Mare trage un semnal de alarmă, făcând apel la factorii de decizie, respectiv administrația USL, asupra lipsei acute a locurilor de munca pentru aceștia.

Atragerea investițiilor pentru Satu Mare și creearea de noi locuri de muncă au fost priorități pe lista de promisiuni electorale ale USL. Se observă, în schimb, o reală indolență în căutarea de soluții practice pentru impulsionarea accesării de fonduri europene, o lipsă crasă de interes și de măsuri efective în a încuraja munca, antreprenoriatul, singurele capabile să genereze locuri de muncă, prosperitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente