Acasă Politica Local Ovidiu Silaghi, încă un mandat de președinte al PNL Satu Mare

Ovidiu Silaghi, încă un mandat de președinte al PNL Satu Mare

Ieri, 21 septembrie la Filarmonica de Stat Dinu Lipatti a avut loc conferința de alegere a biroului județean al PNL. Ovidiu Silaghi a fost reconfirmat  în funcția de președinte al Organizație Județene PNL Satu Mare.

La eveniment au participat vicepreședintele partidului, Mircea Diaconu, secretarul general PNL, Eduard Hellvig, președintele Organizației Municipale a PNL, Adrian Ștef, președintele Organizației Județene, Ovidiu Silaghi dar și lideri liberali din Maramureș și Sălaj.

Totodată, la conferința de azi a liberalilor au fost prezenți în calitate de invitați: președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, președintele Organizațiilor Județene respectiv Municipale a PSD Satu Mare, Mircea Govor și dr. Dorel Coica, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), dr. Laura Bota, președintele PP-DD Satu Mare, Alexandru Horvat, primari liberali, consilieri locali și județeni respectiv delegați ai PNL din întreg județul.

În luarea de cuvânt Mircea Govor a declarat: „construcția politică USL la nivelul județului Satu Mare a fost cel mai important proiect prin care am reușit să câștigăm atât Primăria cât și Consiliul Județean. Trebuie să facem tot ceea ce este înțelept și în beneficiul sătmărenilor pentru că altfel, peste doi ani și jumătate vine prietenul nostru Pataki Csaba și nu mai câștigăm alegerile. Îmi doresc și în 2016 o colaborare în aceeași formulă USL la nivel de județ, indiferent ce se va întâmpla pe plan național”.

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a spus că are tot respectul față de colegii săi liberali și că USL reprezintă o forță în municipiul și județul Satu Mare. Edilul a mai spus că având în vedere colaborarea dintre partidele politice care formează coaliția, senatorul UDMR Pataki Csaba nu are șanse să învingă USL la Satu Mare.

„Ați format USL-ul pentru inamicul Traian Băsescu. UDMR nu vrea să ia locul lui Băsescu la Satu Mare și să țină închegat USL cu orice preț. Nu vrem să fim inamicul tuturor. USL va ține dacă doriți să fiți împreună. Dacă doriți să vă despărțiți, noi nu vă ținem împreună. Cred că putem face front comun și în cazul scrisorilor ANI care, domnule Silaghi îi afectează atât pe primarii dumneavoastră cât și pe primarii noștri” a precizat, în luarea de cuvânt, senatorul Pataki Csaba.

În luarea de cuvânt Eduard Hellvig a declarat că: „Organizația PNL Satu Mare trebuie să privească evenimentul alegerilor de astăzi ca pe un pas esențial în procesul de întărire a sa în ceea ce privește alegerile pentru Parlamentul European care vor urma. Obiectivul nostru este obținerea unui scor de peste 25%, obiectiv direct asumat de întreaga conducere a PNL. De asemenea, dacă în 2012 am construit o majoritate solidă, în 2014 este momentul ca PNL și USL să dea României primul președinte liberal”.

După luările de cuvânt a fost aleasă noua conducere a PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi fiind reconfirmat în funcția de președinte al Organizatiei Județene a PNL Satu Mare cu 352 de voturi din tot atâtea valide. Formațiunea politică va avea urmării vicepreședinți: Adrian Ștef, Virgil Enătescu, Ovidiu Duma, Radu Roman, Nicolae Pal, Adrian Albu, Florinel Andreica, Pinter Joszef și Ioan Rus.

Din birou mai fac parte: Silviu Zetea, Răzvan Boldor, Anna Maria Marușca, Ilie Ciută, Marius Grunfeld, Vasile Corodan, Aurel Bojan, Adrian Bucureștean, Marius Ionescu, Radu Mureșan, Aurelia Vulciu, Gheorghe Berindan, Ionel Iftene, Vasile Bale, Ioan Bartok Buzgău, Cristian Vodă Bozai, Grigor Zimbru, Marius Rusu, Gavril Vinț, Emilia Enătescu, Dan Băbuț, Vasile Avași, Grigore Pop, Aurora Badea, Remus Mândrean, Ioan Palincaș, Francisc Nadași și Radu Crețu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dublă crimă în județul Satu Mare

Nimeni nu prevedea ceea ce avea să se întâmple în noaptea de joi spre vineri în județul Satu Mare. O crimă oribilă...

Angajări la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare face angajări. Potrivit anunțului sunt scoase la concurs 4 posturi. Se caută...

Minivacanță în siguranță

Românii vor avea parte la finalul acestei săptămâni de o minivacanță prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor. În acest context, în unele zone din...

Avocatul Poporului revine la Satu Mare

După o pauză lungă de aproximativ un an, cauzată de pandemia de coronavirus, reprezentanții instituției Avocatul Poporului revin la Satu Mare. Cancelaria...

Comentarii recente