luni, iunie 17, 2024
AcasăLocaleNationaleOvidiu Silaghi posibil candidat la Colegiul 2 din partea PSD Satu Mare

Ovidiu Silaghi posibil candidat la Colegiul 2 din partea PSD Satu Mare

Alegerile pentru un nou parlamentar vor avea loc în 25 mai concomitent cu europarlamentarele.

Ovidiu Silaghi a devenit parlamentar în Camera Deputaților în decembrie 2012 după ce a candidat în Colegiul nr. 2 Satu Mare sub sigla USL, scrie Jurnalul de Nord Vest.

Colegiul nr. 2 avea în componență 20 de secții de votare din municipiul Satu Mare și secțiile de votare din comunele Apa, Culcu, Medieșu Aurit, Odoreu, Păulești, Valea Vinului și Viile Satu Mare.

  • Potrivit unor surse, in aceste zile se NEGOCIAZA intens candidatura lui OVIDIU SILAGHI la Colegiul nr 2 din partea PSD Satu Mare.

Acesta fiind suparat pe PNL pentru ca nu s-a aflat pe un loc eligibil pentru a candida la europarlamentare. Lista fiind deschisa de europarlamentarul Norica Nicolai, care se afla pe prima pozitie, fiind sustinuta in totalitate de organizatiile judetene si centrale ale PNL-ului.

In acest Colegiu 2 pe listele PSD Satu Mare lupta se da in spatele cortinei, dar se pare ca, deja s-a stabilit candidatul. Este vorba de fostul președinte al organizației județene de tineret a PSD Satu Mare, Ciprian Ardelean. Din interiorul partidului au mai dorit să candideze actualul director APIA Satu Mare, Gabriel Leș și fostul senator, acum director al Direcției Silvice Satu Mare, Sever Șter.

Lupta pentru prima pozitie are o MIZA foarte mare, Ovidiu Silaghi are sanse reale de a castiga din nou acest colegiu, daca jocurile de culise vor fii facute ca la carte. Colegiul 2 de deputat de Satu Mare a fost eliberat de liberalul  Silaghi, în schimbul continuării mandatului de europarlamentar preluat de la Cristian Bușoi.

Mandatele în cele zece colegii au fost câștigate în 2012 de PSD – patru mandate, PNL – patru și PC – două, toate însă sub sigla USL.

Intrebat daca este adevarat ca negociaza cu PSD-ul pentru un loc eligibil la Colegiul 2, Ovidiu Silaghi nu a vrut sa isi exprime opinia cu privire la posibila lui candidatura.

Alegerile parțiale pentru locurile vacante din Parlament, vor fi simultane cu europarlamentarele în zece colegii din județele Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Timiș, Satu Mare, precum și în București.

10 COMENTARII

  1. Orice procent pierdut din zona de dreapta inseamna mai putine sanse de discutie ulterior. Niste alegeri europarlamentare nu pot vicia atat de profund optiunea alegatorilor de dreapta incat dupa, sa se trezeasca intr-o singura barca toti. Ca sa discuti, trebuie mai intai sa ai cu cine discuta iar dupa cum se prefigureaza situatia, pentru doi trei indivizi, dreapta risca pierzand procente. In toamna, toate procentele tuturor vor conta. Pentru a evita asa ceva asta inseamna campanie electorala decenta pentru europarlamentare, fiindca dupa…tot impreuna vor trebui sa fie daca vor un rezultat palpabil in toamna.

  2. Daca Antonescu are sange in instalatie va reusi, daca nu, nu va reusi nici sa fie presedinte! Ar fi anulat in primele luni de presedintie, sitatie in care tara asta ar pierde definitiv ideea de parlament cu opozitie. Asta este! Chiar penelisti, chiar cu functii in teritoriu, l-ise poate spune ” ne cunoastem deundeva”? Arata poza!

  3. Si cum nimic nu poate sa nu fie stipulat in ideea incalecarii PSD ului, ca sistem, daca Antonescu reuseste sa opreasca intentiile e capabil si pentru viitor sa reunifice dreapta, daca nu reuseste poate un alt lider de dreapta va reusi! Cine-o fi el? Avem destui cu CV uri corespunzatoare !

  4. Le doresc in acelasi timp, sa reseasca sa ridice PNL la guvernare , pentru un om, cine-o fi el, nu te opresti. Telul unui partid e sa guverneze si nu sa faca morala. Pentru asta sunt biserici, iar politicienii consecventi nu se impiedica in drumul lor de o persoana, oricine ar fi! Dar s-ao faca in mod corect, printr-un congres!

  5. E doar un semnal politic catre liderii PNL de la Bucuresti. Nu afirma dar nu contrazice, in concluzie, PNL Satu Mare ii comunica lui Antonescu Crin ” Drum Bun” din PNL. Pentru a-si atinge scopul gestul lui Tariceanu le vine ca o manusa si celor care fara scaun mor (apropos, chiar se moare daca n-ai scaun, te umpli de rahat) iar pentru a le asigura scaunul, PSD va pune umarul la destructurarea din interior a PNL. si acum e doar un semn a ceea ce se va derula dupa europarlamentare cand se vor bate nu pentru un post de europarlamentar ci pentru posturi de ministri in noul guvern al noului presedinte. PNL se pare ca se sinucide, nu prin iesirea de la guvernare ci prin tradarea din interior. Pentru a se impune, acesti actori in scena liberalismului se folosesc in teritoriu de toate oportunitatile pe care le au in acest moment. Cu maghiarii, pe interesul acestora, de si cu PSD istii pentru a le consolida pe viitor pozitia. In concluzie, Victor Ponta a avut dreptate, i-a transmis verde-n fata lui Crin ” Crinut, TE SINUCID!

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente