luni, iunie 24, 2024
AcasăPoliticaOvidiu Silaghi s-a inscris in P.S.D. si explica de ce a parasit...

Ovidiu Silaghi s-a inscris in P.S.D. si explica de ce a parasit P.N.L.-ul

Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, președintele filialei municipale, primarul Dorel Coica și proaspătul social-democrat Ovidiu Silaghi, candidat pentru mandatul de deputat în colegiul 2, au transmis astăzi, într-o conferință de presă, mesaje de unitate la nivelul USL, uniune care nu mai există juridic, a fost desființată la nivel național, dar funcționează foarte bine la nivelul județului Satu Mare.

„Este relansarea USL la nivelul județului Satu Mare, de aici începe să pornească din nou acea forță puternică politică care a fost USL acum doi ani și care în continuare există la Satu Mare. Noi tot împreună continuăm, dacă exista posibilitatea să mergem cu USL o făceam, așa că mergem cu alianța PSD-UNPR-PC așa va fi sigla sub care va candida d-l Silaghi”, a declarat Govor.

Ovidiu Silaghi a explicat cum a ajuns la PSD, el fiind de părere că PNL nu va reuși să depășească scorul de 20% pe care și l-a propus Antonescu.

„Pe USL nu se poate candida pentru că a fost contestat de unii dintre foștii mei colegi, și este motivul pentru care nu se poate face acest lucru la Satu Mare. Dorim să transmitem mai departe acest mesaj: USL la Satu Mare continuă să existe, și asta se vede foarte bine în rezultatele foarte bune pe care administrația locală le are atât în oraș cât și județul Satu Mare. Am avut două momente foarte grele, în a părăsi PNL după 25 de ani de activitate, eu fiind membru fondator al acestui partid în județul Satu Mare sau a nega rezultatele guvernării USL și programul de guvernare. Eu am participat la întocmirea programului de guvernare împreună cu d-l ministru Niță, a programului economic de guvernare al USL și îmi vine extrem de greu acum să mă dezic de ce eu am scris cu mâna mea și am semnat acum patru ani. Consider că USL are un viitor nu numai în Satu Mare ci și în România și am convingerea că se va reface, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță până la alegerile prezidențiale. Fiind între cele două dileme, am ales oricum aceea de a candida pe colegiul 2, cu atât mai mult cu cât am fost încurajat de primul ministru Victor Ponta, de președintele Mircea Govor și de președintele organizației municipale a PSD, Dorel Coica“, a declarat Silaghi.

În opinia sa, USL se poate reface în condițiile în care crește gradul de nemulțumire din tot mai multe județe. Chiar dacă a evitat să o spună direct, Silaghi a fost de acord cu declarația primarului Dorel Coica, acesta afirmând că USL se poate reface doar fără Crin Antonescu președintele PNL.

„Antonescu a afirmat, de mai multe ori, în condițiile în care nu obține la europarlamentare 20%, și după cât entuziasm văd eu în celelalte județe de a face campanie, mă îndoiesc că va face acest scor, își dă demisia“, a precizat Silaghi.

Ovidiu Silaghi și-a depus astăzi candidatura pentru postul de deputat în Colegiul 2 din partea Alianței PSD-UNPR-PC, fiind anunțat oficial faptul că este membru PSD.

Însoțit de Mircea Govor, Adrian Ștef, Dorel Coica, Marcela Papici și Radu Roca, fostul ministru al Transporturilor și-a depus dosarul la Biroul Electoral Județean Satu Mare.

 “Îmi depun candidatura pentru Colegiul 2 pe lista alianței electorale PSD-UNPR-PC. Nu pot decât să mulțumesc premierului Victor Ponta, domnului președinte al PSD Satu Mare și d-lui primar Coica, care este și președintele organizației municipale, pentru mâna prietenească care mi-au întins-o și să-i asigur de o bună colaborare în ceea ce am creat noi Uniunea Social Liberală, care la Satu Mare a funcționat, funcționează, dă rezultate și este singura soluție de a câștiga Colegiul 2″, a spus Silaghi.

Acesta a spus că s-a înscris în PSD deoarece nu există altă posibilitate de a candida având susținerea partidelor care au format USL-ul, având în vedere faptul că juridic alianța nu mai există.

Întrebat dacă a vorbit cu președintele PNL, Crin Antonescu, Silaghi a replicat: „D-l Antonescu are prostul obicei de a-și închide telefonul”.

“Mă bucur că astăzi terminăm cu acest episod și avem un candidat foarte puternic. Toată lumea știe că dl. Silaghi este eurodeputat la această oră și va fi deputat în Colegiul 2. Sunt ferm convins de acest lucru. USL la nivelul județului Satu Mare a câștigat cam tot ce s-a putut câștiga și noi vrem să mergem mai departe. Este un semnal și pentru 2016, lumea să știe că aici la Satu Mare nu trădăm USL-ul și rămânem împreună până în 2020. Astăzi este o relansare a USL-ului Satu Mare“, a spus Govor.

“A fost o perioadă când poate au fost disensiuni dar toate au fost închise. Am încredere foarte mare în Ovidiu Silaghi pentru că îl cunosc foarte bine. În calitate de fost ministru al Transporturilor  a ajutat municipiul Satu Mare, să nu uităm că de numele lui se leagă acel proiect de linie de centură, pentru că dacă nu-l promova el la nivel de guvern atunci poate nici astăzi nu era aproape de a fi pus în practică. Vă pot anunța oficial, d-l Silaghi este membru al organizației municipale, în organizația nr. 11. În calitate de președinte am semnat și am fost de acord cu intrarea sa în rândul membrilor PSD și îl felicit cu această ocazie“, “, a spus primarul Dorel Coica.

 ”USL în Satu Mare există, a existat, funcționează foarte bine. Noi am demonstrat că împreună, PNL-ul, PSD-ul, UNPR-ul, PC-ul, putem să câștigăm cele mai importante funcții din administrația locală și astfel am putut să-i aducem și pe români să poată ascede la aceste funcții, înlăturând 12 ani în care UDMR-ul a condus acest județ și municipiu. Împreună se poate, împreună suntem puternici, împreună, am promis foarte multe lucruri sătmărenilor, nu putem să ne permitem să-i dezamăgim, tocmai de aceea USL există, trebuie să existe, pentru că sătmărenii și-au pus speranțe în acest proiect“, a declarat Adrian Ștef.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente