miercuri, iunie 7, 2023
AcasăEconomico-socialSocialPână în prezent a fost recenzată doar 60% din populația județului Satu...

Până în prezent a fost recenzată doar 60% din populația județului Satu Mare

Mai sunt aproximativ patru săptămâni până la încheierea Recensământului Populației și Locuințelor 2021, iar până la această dată, la nivelului județului Satu Mare, procentul de recenzare este de 60,2%.

În acest context, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Gabriel Ghiran le-a transmis secretarilor UAT- urilor din județ, să mobilizeze recenzorii iar aceștia să urgenteze acțiunea de colectare a datelor din teren.

”Îi rog pe recenzorii dumneavoastră să nu lase ultimele gospodării pe 17 iulie, adică pe ultima zi a recensământului. Dacă în 2011 la ultimul recensământ am mai putut reface pentru că era pe suport de hârtie acum e imposibil de ajustat cu tabletele . S-ar putea să apară erori la recenzare și de aceea e bine să terminați înainte de 17 iulie de transmis toate datele. Știu că mulți dintre recenzori sunt și funcționari sau angajați în primării așa că rugămintea mea e să-i sprijiniți în munca lor și să le facilitați deplasare chiar de dimineață în teritoriu dacă e cazul”-Gabriel Ghiran.

Tot legat de recensământul populației prefectul Radu Roca i-a atenționat pe recenzori că sunt obligați să respecte legislația în cazul în care persoana recenzată nu se află la domiciliu.

”Se face înștiințarea dacă persoana nu e acasă iar în cazul localităților în care populația minoritară depășește 20% din numărul locuitorilor înștiințarea scrisă se comunică și în limba minorităților respective” – prefect Radu Roca.

Nu în ultimul rând, cetățenii trebuie să știe că refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei. 

FOTO: Arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente