marți, iulie 16, 2024
AcasăLocaleParintele Alexandru Tincu a trecut la cele vesnice - Dumnezeu să-l odihnească

Parintele Alexandru Tincu a trecut la cele vesnice – Dumnezeu să-l odihnească

Alexandru_tincuÎn aceste momente, când clopotele vestesc ridicarea Sa la ceruri, înălțăm ruga noastră către Domnul, spre a-i rândui loc de odihnă veșnică și suntem alături de toți creștinii ortodocși sătmăreni, în greaua încercare ce ne-a fost hărăzită.

Împărtășim în aceste momente un regret profund prin trecerea la cele veșnice a părintelui protopop Alexandru Tincu. Exprimăm profundul regret al locuitorilor județului Satu Mare pentru imensa pierdere a Bisericii Ortodoxe Române, a credincioșilor creștini-ortodocși. Județul Satu Mare a pierdut una dintre personalitățile sale luminoase, un om de o mare înțelepciune, care a pus întotdeauna țara și Biserica mai presus de orice interes personal.

Toți sătmărenii l-au cunoscut pe părintele Tincu în primul rând pentru activitatea sa preoțească, slujindu-L cu mult har pe Dumnezeu și păstorind cu multă înțelepciune credincioșii din Protopopiatul Satu Mare în cei peste 50 de ani de preoție. A fost și un om de cultură, cele șase cărți scrise de părintele Tincu fiind o valoroasă moștenire pe care ne-a lăsat-o.

Părintele Tincu a fost și este unul din cei mai vrednici și tenace slujitori ai Bisericii Ortodoxe din județul Satu Mare, propovăduind cuvântul Domnului atât în Sfânta Biserică cât și societatea sătmăreană. Mai mult, în lunga sa carieră de protopop a fost unul din promotorii bunei înțelegeri între cultele din județ, asta fără să-l împiedice să fie un stâlp al ortodoxiei și al românismului pe aceste meleaguri.

A fost un fiu al poporului și a rămas mereu apropiat de frământările și nevoile acestuia, având puterea de a asculta și de a trăi bucuriile și suferințele celor din jur, asumând cu inimă de părinte neputințele tuturor. În cele două mandate de consilier județean, a fost un factor de echilibru în societatea sătmăreană. Înțelept, sfătos cu un simț de observație extraordinar, am găsit de fiecare dată în privirea sa afecțiunea și dorința de a face bine semenilor săi. Vom păstra acest îndemn ca o taină spirituală de mare preț.

Fie ca bunul Dumnezeu să-l odihnească, să-l primească întru împărăția Sa cea veșnică și noi să-i purtăm vrednică pomenire !

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente