miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăInterviuriInterviu cu Deputatul Andreea Paul ” Promovez cu fiecare ocazie Tara Oasului...

Interviu cu Deputatul Andreea Paul ” Promovez cu fiecare ocazie Tara Oasului ”

Am dus Tara Oasului in Parlament
Am dus Tara Oasului in Parlament…

Actualmente sunteti deputat in Parlamentul Romaniei. Sintetizati-ne activitatea dumneavoastra de pana acum ca inițative in folosul cetațenilor din Tara Oasului.

Am dus Tara Oasului in Parlament, cu interesele si traditiile sale, la propriu. Am adus liderii dreptei romanesti fata in fata cu mediul de afaceri si cu agricultura satmareana. Promovez cu fiecare ocazie Tara Oasului. Am invitat personalitati marcante sa descopere frumusetea Tarii noastre. In Parlament am depus: 5 motiuni impotriva greselilor de guvernare ale USL, 13 propuneri de legi noi dedicate copiilor, educatiei si crearii de noi locuri de munca, 25 de interpelari parlamentare legate de problemele specifice Tarii Oasului si nu numai, 30 de luari de cuvant in plen in care am aparat interesele romanilor.

Pe scurt:  cu sufletul si mintea in slujba a ceea ce trebuie facut ca sa ne mearga mai bine. Oșenii nu sunt izolați de restul României. Nu există legi doar pentru o zonă favorizată. Sunt cetățeni ai României, așa încât consider că orice inițiativă de-a deputatului lor pentru România, le îmbunătățește viața și lor în Oaș. Propunerile mele legislative privind alocația de stat pentru copii, privind programul “Masa la Școală” pentru elevii din învățămîntul obligatoriu, privind sistemul unitar de pensii publice, privind clarificarea Statutului Pieței RASDAQ și al Pieței Valorilor Mobiliare Necotate, pentru aprobarea unor măsuri de relaxare fiscala pentru sprijinirea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de muncă și stimularea consumului (cota unica de 12%, CAS diminuat la angajator cu 5 puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului reinvestit, cresterea salariului minim pe economie la 1000 lei), privind protecția întreprinzătorului din România sunt doar o parte din cele 13 inițiative legislative în prima jumatate de an de mandat parlamentar.

Sunt aleasa Țării Oașului și aceasta este misiunea mea: de a îmbunătăți viața oșenilor și a românilor în general. Faptul că inițiativele mele sunt tergiversate de o coaliție politică incompetentă nu mă va opri să susțin, de la tribuna parlamentară sau prin inițiative legislative necesitatea unei Românii a întreprinzătorului privat, a afacerilor prospere și curata, a economiei de piață mai eliberata de povara birocratica. Din punctul de vedere al economiei, oșanul este un exemplu pentru România. Aleasa oșenilor nu se va lăsa înfrânta până nu va arăta ce-nseamnă cu adevărat să reușești în politica, in afaceri și în viață. Oașul ar trebui să transfere prosperitate si drag de munca României. România ar trebui să aibă legi simple si clare, inteligente, pentru întreaga țară, inclusiv pentru Oaș.

 Va rog sa ne definiți, in acceptiunea dumneavoastra, ce este omul politic.

În abstract, așa ceva nu există. Este un non sens. Există omul politic al Oașului, deputat sau senator. Omul politic al Satului Mare, al Ploieștiului, al Brașovului. Aleși prin mijloace democratice, investiți cu putere de reprezentare, acești oameni politici nu sunt decât cetățeni, puși vremelnic în fruntea cetății și a deciziilor. Investiți simbolic, oamenii politici prea des uită și se înstrăinează. Aș numi-o alienarea de gașcă. Gașca politică dictează. Numai caracterele puternice rezistă în fața acestei înfruntări. Banul si orgoliile ghideaza interesele de prea multe ori. Caracterul si interesul national devine greu de recunoscut. Ne inunda perceptia ‘toti sunt la fel’. Nu sunt toti la fel! Voi incerca sa schimb aceasta perceptie prin fapte, nu doar prin vorbe. Increderea le-am dat-o osenilor si mi-au intors-o cu darnicie. Pentru asta le multumesc. Ma responsabilizeaza.

andreea pCe motive îi dati unui tanar sa ramana in tara? Dat fiind faptul ca locurile de munca lasa de dorit.

Tânărul are timp să greșească. Să învețe, sa incerce și să greșească. Să încerce fără doar și poate vise si limite. In afaceri, in viata. Intr-un număr rezonabil de încercări să doboare osificarea acestui sistem românesc, atat de greu penetrabil și birocratic, nerecunoscător cu valorile și cinic. Să fie mai bun decat parintii si sa încerce de câte ori poate să doboare sistemul prost croit – aceasta e menirea unui tânăr. Esti tânăr! Experiența aceasta, cu învățămintele de rigoare, ajută. Este viata românească, adică, cum altfel decat unică și irepetabilă. Sunt atatea de corectat. E nevoie de tineri mai mult ca oricand.

Ce planuri de viitor aveti ?

În exclusivitate vă mărturisesc că pe 16 august, la Muzeul în aer liber al Țării Oașului – Negrești-Oaș, voi lansa instrumentele de business și comunicare ale Țării oașului: – ALBUMUL TURISTIC și PLATFORMA VIRTUALĂ MULTIMEDIA www.taraoasului-romania.ro Oșanul va avea puterea cuvântului: își va spune baiul, va face afaceri, va atrage investitori și turiști și se va lăuda cu faptele și oamenii lui de succes. Este o promisiune de campanie electorală. Îndeplinită!

Considerati ca o lume condusa si de femei ar fi mai buna? de ce?

Da. În familie cum este? Societatea trebuie să reproducă în toate celule ei principale acest principiu al familiei, al deciziei în comun.

Multe persoane au migrat din PDL in speranta ca, Miscarea Populara va fi o piatra de moara pentru ei. Ce parere aveti? Mișcarea pentru oameni este bună, în general. În acest moment nu este vorba decât de un joc politic de glezne si de orgolii. Traseismul de vocație devenit Mișcare tocmai din partea unor foști membri PDL care au fost împotriva migrării politice este dovada cea mai simplă a duplicității. Conștiințele nu sunt în mișcare. Probabil că cele in Miscare sunt și în dizolvare. O fi Miscarea populara, dar moda trece. Sa fim seriosi, nu doar populari!

Cum vedeti viitorul Organizatiei PDL Satu Mare?

PDL Satu Mare își continuă drumul spre unificare, intarire si reformare. Avem primari, avem parlamentar, suntem o forță. Rolul nostru este să arătăm cum minciuna are minte scurtă la USL și să dovedim că suntem în stare să propunem mereu alternative mai bune pentru judet si pentru tara. Oameni si proiecte.

In incheiere tin sa va multumesc pentru timpul acordat, iar daca doriti sa adresati cateva cuvinte cititorilor nostri de la JURNALUL  DE  SATU  MARE

Nu vă pierdeți încrederea în propria voastră reușită. Indiferent de varsta. Politica poate să dezamăgească, dar niciodată nu poate să aducă deznădejdea noastra. Alegerile sunt ale fiecăruia dintre noi. O dată la 4 ani, dar și în fiecare zi. Ne vedem pe www.taraoasului-romania.ro. Scrieți, faceți afaceri, trimiteți turiști în Oaș. Să ne arătăm valorile – asta-i valoarea noastră!

Interviu realizat de  Adrian Bilanici

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente