29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăsusParteneriat cu Asociația Socială ”Satul de lut”

Parteneriat cu Asociația Socială ”Satul de lut”

În luna martie 2014, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a fost vizitată de doamna Aneta Lengyel, inițiatoarea ”Satului de lut” de la Pomi care a dorit să predea o machetă a unei case de lut care se construiește la Pomi de către Asociația Socială ”Satul de lut”. În cadrul întâlnirii s-au pus bazele unui protocolul de colaborare între APM Satu Mare și Asociația Socială  ”Satul de lut”, prin care se propune desfășurarea de diverse activități pe tema protejării și îmbunătățirii calității mediului pentru tineri, precum și implicarea instituției alături de voluntari la construcția unei case de lut, care se va realiza și în incinta viitoarei tabere ecologice de la Tarna Mare, tabără care se realizează prin proiectul HURO/1101/027/1.3.1 ECOSUNHOME ”Așezământ de educație pentru natură și iubire creștină”. S-a propus totodată și organizarea la finalizarea construcției caselor de lut din Pomi, a unor tabere pentru copiii care provin din familii fără venituri, tabere care să aibă ca  scop socializarea și integrarea acestora.

În urma discuțiilor purtate, o primă activitate va avea loc în perioada 15 martie – 15 aprilie, cu ocazia Lunii Pădurii, cu implicarea voluntarilor de la Școala Gimnazială Pomi și a altor instituții de învățământ doritoare, și va consta din acțiuni de plantare pe perimetrul satului de lut, creându-se un spațiu verde care va reprezenta o oază de verdeață și liniște pe acest amplasament. Totodată în cadrul Programului ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!” la satul de lut de la Pomi se vor organiza ateliere de reciclare și se vor prezenta elevilor doritori tehnica de construcție a caselor naturale.

Pe viitor s-au propus să se defășoare având la bază calendarul evenimentelor ecologice și activități tradiționale meșteșugărești (olărit, împletit de nuiele), tabere de creație și socializare și drumeții cu bicicletele.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente