Acasă Locale Stiri Satu Mare Parteneriat între C.N. Doamna Stanca și Școala din Veleatino (Ucraina)

Parteneriat între C.N. Doamna Stanca și Școala din Veleatino (Ucraina)

În cadrul parteneriatului demarat de Consiliul Județean Satu Mare și Administrația Raională Hust din Ucraina, vineri, 7 noiembrie 2014, a fost semnat un protocol de colaborare între Școala de grad I-III din Veleatino, raionul Hust și Colegiul Național „Doamna Stanca” Satu Mare.

Delegația ucraineană a fost compusă din: Janna Mykytiuk, director, Natalia Țifra, director adjunct educativ, Mariana Divineț, metodist în cadrul Departamentului de Învățământ din cadrul Administrației de Stat a raionului Hust, și Miroslava Loika, președintele ONG, Pintea Viteazu din Veleatino.

Oaspeții au fost primiți de directoarea Colegiului Național „Doamna Stanca”, prof. Anna Maria Marușca care a făcut o scurtă prezentare a școlii, menționând că acest parteneriat va deschide noi posibilități de colaborare educativă transfrontalieră.

La acest eveniment au mai participat Robert Laszlo, director CJCPCT, Felician Pop, consilierului președintelui Consiliului Județean și Liuba Horvath, secretarul general al Uniunii Ucrainienilor din Ucraina, principalii artizani ai acestui parteneriat.

Oaspeților le-a fost prezentată apoi școala și în final, un reușit program folcloric realizat de către elevii Colegiului Național „Doamna Stanca” sub îndrumarea profesorului Sorin Ursei.

Șefa delegației ucrainene, Janna Mykytiuk, a spus că astăzi s-au pus bazele unei colaborări care se arată a fi fructuoase și i-a invitat pe profesorii și elevii școlii să viziteze frumoasele meleaguri din Zakarpatia. Menționăm faptul că renumitul Colegiu „Doamna Stanca” este prima unitate de învățământ sătmăreană care a încheiat un astfel de parteneriat cu o școală din Ucraina.

delegatie-ucraina-doamna-stanca-2

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat,solicită întărirea măsurilor anti COVID

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, miercuri, că în prezent sunt 368 de localităţi care au depăşit pragul de...

Cresc ajutoarele sociale de la anul

La începutul acestei luni deputaţii au adoptat propunerea legislativă care prevede creşterea indicatorului social de referinţă (ISR) până la valoarea de 1.200...

Masca și apariția cancerului pulmonar

Timp de 25 de ani am fost redactorul unei reviste comerciale premiate, numită HazMat Management, care a acoperit subiecte precum prevenirea poluării...

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Comentarii recente