miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăEconomico-socialLocale smPataki Csaba afirmă că prezența unui stand la un târg de turism...

Pataki Csaba afirmă că prezența unui stand la un târg de turism nu va aduce nici un turist în Satu Mare

Grupul consilierilor liberali din Consiliul Județean Satu Mare a propus în cadrul ședinței ordinare de luni, ca județul nostru să fie reprezentat cu un stand de prezentare la târgurile de turism din țară, în vederea promovării valorilor pe care județul Satu Mare le are și, evident, atragerea de turiști.

Propunerea a fost înaintată de consiliera PNL Sidonia Antal care a spus că a participat la târgul de turism de la Romexpo, acolo unde a constatat că județul Satu Mare nu avea un stand de prezentare și a întrebat dacă pe viitor intră în vederea Consiliului Județean astfel de participări.

„Aceste întâlniri constituie un bun mod de promovare a producătorilor locali, a obiectivelor, a tradițiilor și obiectivelor turistice. Județul Satu Mare are nenumărate obiective de acest gen”, și-a motivat consiliera intervenția.

În răspuns, președintele Consiliului Județean Satu Mare a afirmat că datorită unui astfel de stand prezentat la un târg de turism, nu o să vină nimeni să viziteze județul Satu Mare, dar că se lucrează pe promovarea turismului local prin alte metode.

„Consiliul Județean a participat ani la rând la foarte multe târguri și expoziții, și intrenaționale, dăm explicații la Curtea de Conturi și acum pentru aceste participări. Noi nu putem cheltui pe promovare, conform legislației actuale, dar am înființat acum trei ani Serviciul de Promovare al județului în cadrul Muzeului Județean care participă și care gestionează turiștii care vin, și împreună cu GAL-urile am făcut un parteneriat. Ei pot să finanțeze, noi finanțăm GAL-urile(grupurile de acțiune locală în cadrul proiectelor lider). Ei participă. (…) Nu este legal ca din bani publici sămergem să ne promovăm, asta este legislația”, a spus Pataki Csaba.

Cu această ocazie Pataki Csaba a vorbit pe scurt despre investițiile care se fac pe partea de promovare și care potrivit domniei sale sunt mai avantajoase precum participările la târgurile de turism.

(…)Investim în partea de promovare. Prezența la târgurile de turism eu o văd benefică agențiilor și din păcate toate agențiile de turism din Satu Mare nu se ocupă cu promovarea meleagurilor ci pur și simplu să ducă sătmăreni în destinații exotice. Sunt agenții mari, naționale, cu care conlucrăm, și vin deja inclusiv în Oaș și în alte zone ale județului. Punctul de atracție turistică numărul 1 al județului este castelul din Carei care are singur 50.000 de vizitatori pe an. Legal, nu Consiliul Județean trebuie să facă chestiile astea, de asta am înființat și trebuie să fie instituțiile noastre subordonate promotorii. (…) Datorită acestui stand nu o să vină nimeni să viziteze județul Satu Mare, credeți-mă”, a conshis președintele Consiliului Județean Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente