Acasă Politica Local PDL vrea examene de admitere la facultati si licee

PDL vrea examene de admitere la facultati si licee

DSC_1522Astăzi, 16 iulie la sediul PDL a avul loc o conferință de presă susținută de:  președintele Comisiei de Învățământ, profesorul Monica Popescu,  secretarul general al Organizației Județene a PDL Satu Mare, Sorin Ghilea și Radu Pop membru în Comisia de Învățământ din cadrul Organizației Județene a Partidului Democrat Liberal (PDL) Satu Mare.

Radu Pop a declarat că susține reintroducerea examenelor de admitere la facultăți.

În luarea de cuvânt Monica Popescu a făcut o scurtă radiografie a învățământului românesc semnalând câteva aspecte care în opinia sa ar trebui privite din alte perspective. Interlocutoarea a vorbit despre necesitatea corelării învățământului în general cu ceea ce se cere pe piața muncii, dar și despre importanța creșterii numărului de copii înscriși în învățământul preșcolar. În opinia Monicăi Popescu „rezultatele de la examenul de Bacalaureat din acest an constituie o lovitură de imagine la adresa acestei guvernări având în vedere că am asistat la o scădere a calității. E adevărat că a crescut promovabilitatea însă subiectele propuse au fost la un nivel de dificultate mai scăzut decât în anii precedenți”.

Radu Vasile Pop a subliniat importanța reintroducerii examenelor de admitere în liceu și facultăți, considerând că astfel elevii, respectiv studenții admiși vor avea un nivel de cunoștințe mult mai ridicat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente