joi, aprilie 25, 2024
AcasăEconomico-socialPe aici nu se trece! Două camioane pline cu deșeuri, trimise înapoi...

Pe aici nu se trece! Două camioane pline cu deșeuri, trimise înapoi în Ungaria din Vama Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu materiale second hand (materiale plastice, cauciuc, aluminiu și cupru). 

Luni, 30 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean slovac, în vârstă de 62 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Slovacia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de aluminiu și cupru, de la o societate comercială din Slovacia către o firmă din județul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 24.160 kg – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât transportul nu este înregistrat în platforma destinată monitorizării schimbului de deșeuri.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 15.30, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în țara noastră un cetățean român în vârstă de 40 de ani, conducând un autovehicul marca Scania, înmatriculat în România. Vehiculul era încărcat cu 23.000 kg deșeuri de materiale plastice și cauciuc, de la o firmă din Germania pentru o societate comercială din județul Neamț.    

Nici în acest caz marfa nu era înregistrată în platforma destinată monitorizării schimbului de deșeuri, au stabilit comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare.

În cele două situații, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente