Acasă Sanatate si frumusete Pepenele galben. Un răsfăț benefic sănătății

Pepenele galben. Un răsfăț benefic sănătății

pepene-galben-beneficii-sanatate-sodDintre componentele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul și calciul. De asemenea, fructul este sărac în calorii.

1. Pepenele galben conține doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce îl transformă într-un aliment ideal în timpul dietelor pentru slăbire.

2. Pepenele galben ajută vederea – o felie de pepene galben nu conține mai mult de 56 de calorii, dar îți asigură cantitatea necesară de vitamina A, substanță responsabilă pentru întărirea vederii. Mai mult decât atât, consumul de pepene galben aduce în organism și aportul necesar de betacaroten.

3. Pepenele galben ajută în lupta cu diabetul – chiar dacă este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare în menținerea echilibrului metabolic al diabeticilor.

4. Pepenele galben previne îmbolnăvirea de cancer fiindcă este bogat în antioxidanți. Studiile au arătat că oamenii ce consumă produse bogate în antioxidanți au un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de cancer.

5. Pepenele galben sprijină sistemul imunitar , ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor, datorită acidului folic pe care îl conține.

6. Pepenele galben este și un bun detoxifiant și de asemenea, poate fi folosit și în tratarea constipației.

7. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentr tratarea anemiei și a tulburărilor de alimentație cum ar fi anorexia.

8. Pepenele galben s-a dovedit a fi foarte bun pentru funcționarea optimă a glandei tiroide și de aceea ne este recomandat chiar consumul zilnic al acestui aliment. Astfel, tinerii cu vârstă cuprinsă între 16-34 de ani ar trebui să consume 600 de grame de pepene galben pe zi, adulții cu vârsta cuprinsă între 35-49 de ani 750 de grame pe zi, iar persoanele mai în vârstă 50-65 de ani – 400 de grame pe zi.

9. Pepenele galben este folosit cu succes și în cosmetică. Masajul cu suc de pepene galben tonifiaza și conferă elasticitate pielii, calmează iritatiile și previne arsurile solare, de asemenea pepenele galben ajută la regenerarea țesuturilor. Aplicați feliuțe reci de pepene galben pentru a calma zone iritate sau pentru o mască care tonifică tenul.

Sursa: http://kudika.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente