Acasă Sanatate si frumusete Pepenele galben. Un răsfăț benefic sănătății

Pepenele galben. Un răsfăț benefic sănătății

pepene-galben-beneficii-sanatate-sodDintre componentele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul și calciul. De asemenea, fructul este sărac în calorii.

1. Pepenele galben conține doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce îl transformă într-un aliment ideal în timpul dietelor pentru slăbire.

2. Pepenele galben ajută vederea – o felie de pepene galben nu conține mai mult de 56 de calorii, dar îți asigură cantitatea necesară de vitamina A, substanță responsabilă pentru întărirea vederii. Mai mult decât atât, consumul de pepene galben aduce în organism și aportul necesar de betacaroten.

3. Pepenele galben ajută în lupta cu diabetul – chiar dacă este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare în menținerea echilibrului metabolic al diabeticilor.

4. Pepenele galben previne îmbolnăvirea de cancer fiindcă este bogat în antioxidanți. Studiile au arătat că oamenii ce consumă produse bogate în antioxidanți au un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de cancer.

5. Pepenele galben sprijină sistemul imunitar , ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor, datorită acidului folic pe care îl conține.

6. Pepenele galben este și un bun detoxifiant și de asemenea, poate fi folosit și în tratarea constipației.

7. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentr tratarea anemiei și a tulburărilor de alimentație cum ar fi anorexia.

8. Pepenele galben s-a dovedit a fi foarte bun pentru funcționarea optimă a glandei tiroide și de aceea ne este recomandat chiar consumul zilnic al acestui aliment. Astfel, tinerii cu vârstă cuprinsă între 16-34 de ani ar trebui să consume 600 de grame de pepene galben pe zi, adulții cu vârsta cuprinsă între 35-49 de ani 750 de grame pe zi, iar persoanele mai în vârstă 50-65 de ani – 400 de grame pe zi.

9. Pepenele galben este folosit cu succes și în cosmetică. Masajul cu suc de pepene galben tonifiaza și conferă elasticitate pielii, calmează iritatiile și previne arsurile solare, de asemenea pepenele galben ajută la regenerarea țesuturilor. Aplicați feliuțe reci de pepene galben pentru a calma zone iritate sau pentru o mască care tonifică tenul.

Sursa: http://kudika.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente