Acasă Locale Stiri Satu Mare Percheziții DNA la Consiliul Național al Audiovizualului, inclusiv în biroul Laurei Georgescu

Percheziții DNA la Consiliul Național al Audiovizualului, inclusiv în biroul Laurei Georgescu

Procurori DNA fac, joi, percheziții în mai multe birouri din sediul Consiliului Național al Audiovizualului, printre care și cel al președintelui CNA, Laura Georgescu, într-un dosar privind fapte asimilate celor de corupție care ar fi fost comise în acest an.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014.

În această cauză, procurorii fac, joi, mai multe percheziții la sediul unei instituții publice din București, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că perchezițiile au loc în mai multe birouri din sediul Consiliului Național al Audiovizualului, inclusiv în biroul președintelui CNA, Laura Georgescu.

Procurorii sunt sprijiniți în această cauză de Serviciul Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

În luna septembrie, DNA a anunțat că, în dosarul privind obținerea licenței audiovizuale de către Giga TV, a început urmărirea penală față de Viorel Hrebenciuc, deputat PSD la acea dată, Narcisa Iorga, care la acel moment era membru al CNA și al cărei mandat s-a încheiat în 13 octombrie, Laura Georgescu, președintele CNA, și Gheorghe Ștefan, primarul municipiului Piatra Neamț.

Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că, susțin anchetatorii, s-a implicat spre a determina funcționari din CNA pentru ca această instituție să revină asupra deciziei de retragere a licenței Giga TV.

Narcisa Iorga este cercetată pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan, în ce mod se poate redobândi licența Giga TV și la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc.

Procurorii precizează că televiziunii Giga TV, în favoarea căreia ar fi intervenit Hrebenciuc, i-a fost retrasă licența la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licența audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

În ședința CNA din data respectivă i-a fost retrasă licența Giga TV, decizia fiind luată cu șapte voturi „pentru” (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu) și patru „împotrivă” (Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Radu Călin Cristea) din 11 membri prezenți.

După două săptămâni, respectiv pe 1 octombrie 2013, CNA a revenit asupra deciziei, cu șase voturi în favoarea postului Giga TV (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Viorel Vasile Buda și Răsvan Popescu) și patru împotriva acestuia (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat și Radu Călin Cristea), din 10 membri prezenți.

„Din analiza materialelor existente la dosar, s-a stabilit că, urmare a demersurilor menționate anterior, în mod nejustificat, 3 dintre membrii CNA care, la ședința anterioară, votaseră pentru retragerea licenței postului TV, în ședința din 01.10.2013, au votat în favoarea postului TV, deși situația de fapt nu s-a schimbat, fără a se fi întocmit vreun document de natură tehnică în cadrul instituției pentru a se verifica argumentele susținute în respectiva contestație”, a precizat DNA.

Membrii CNA care și-au schimbat votul în favoarea Giga TV sunt Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu, în timp ce Radu Călin Cristea a votat inițial contra retragerii licenței, iar apoi în favoarea acesteia.

Schimbarea votului privind licența Giga TV de către trei membri ai CNA s-a făcut nejustificat, ca urmare a exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu de Laura Georgescu, au spus, de asemenea, procurorii DNA, care au acuzat-o pe șefa CNA de abuz în serviciu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente