Acasă Locale Stiri Satu Mare Percheziții finalizate cu confiscarea a mii de pachete cu țigări

Percheziții finalizate cu confiscarea a mii de pachete cu țigări

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 22.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 257.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.
O parte din ţigări, şi anume 8.464 pachete ţigări, precum și alte bunuri au fost descoperite şi confiscate în urma unor percheziţii desfășurate de către poliţiştii de frontieră, la domiciliile a doi sătmăreni implicaţi în activităţi de contrabandă.

*În data de 17.12.2019, începând cu ora 13.20, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Satu Mare, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu și a Serviciului Teritorial a Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au efectuat cinci percheziții domiciliare la imobile de pe raza localităților Halmeu și Porumbești, jud. Satu Mare.
În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit și ridicat în vederea confiscării de la domiciliile a doi cetățeni români, ambii în vârstă de 26 de ani, cantitatea de 8.464 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, 11 telefoane mobile, două stații de emisie-recepție, o armă cu aer comprimat și diferite sume în lei și valută (45.000 lei si 29.300 euro).
Ţigările, în valoare de peste 99.000 lei, precum și celelalte bunuri au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.
Celor doi sătmăreni li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.
Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz, față de cei doi fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la finalizare sa fie luate masurile legale.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au depistat abandonat, pe direcția localității Falcău, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A6, care era încărcat cu colete care conțineau țigări de contrabandă de proveniență ucraineană
Autoturismul şi coletele cu țigări de proveniență ucraineană au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.500 pachete cu țigări.
Țigările în valoare de 157.950 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul în valoare de 12.000 lei folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Comentarii recente