vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePercheziții la producători ilegali de alcool

Percheziții la producători ilegali de alcool

bulet 31 alcool

În cursul zilei de 03.10.a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Județene Satu Mare, au desfășurat acțiuni menite să protejeze mediul de afaceri împotriva ilegalităților economice.

Astfel, aflându-se în în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal, pe parcursul zilei, polițiștii, beneficiind de sprijinul de specialitate al D.I.P.I. și Direcției de Operațiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat 11 percheziții domiciliare pe raza județului Satu Mare, la domiciliile a patru persoane bănuite că ar fi implicate în deținerea și comercializarea ilegală de produse accizabile supuse marcării, respectiv alcool, și controale economice la sediile a 10 societăți comerciale.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați în cadrul dosarului penal instrumentat, 1200 litri alcool și produse intermediare, din care 680 litri alcool cu o concentratie de 96% și 520 litri băuturi spirtoase.

În același context au mai fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării alți 69 litri băuturi spirtoase precum și suma de 897 lei.

Din primele cercetări rezultă că băuturile spirtoase erau produse într-un depozit aparținând unei societăți comerciale din Satu Mare, prin diluarea alcoolului de concentrație 96 % și prin adăugarea unor coloranți si arome diferite, după care produsul rezultat se comercializa prin intermediul celor 10 societăți comerciale supuse controalelor.
Față de doi dintre administratorii societăților comerciale implicate, s-a luat măsura rețineri pentru o perioada de 24 ore, urmând a fi prezentați judecatorului de drepturi si libertăți cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiuni de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10 000 tigarete, 400 tigari de foi de 3 grame, 200 tigari de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare de alcool peste 300 litri, fapta prev. si ped. de art. 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015(respectiv art. 296 alin. 1 lit. l din Legea 571/2003 )

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente