Acasă Locale Stiri Satu Mare Percheziții la traficanții de țigări

Percheziții la traficanții de țigări

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă, Inspectoratului General al Politiei de Frontieră și DCCO, au efectuat mai multe percheziții domiciliare, în diferite localități de pe raza județelor: Maramureș, Satu Mare, Dâmbovița, Vâlcea, Teleorman, Alba și municipiul București, în cadrul unei acțiuni complexe, având ca obiectiv destructurarea unei grupări infracționale organizate axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de proveniență ucraineană.

La începutul anului 2013, polițiști de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au început monitorizarea unei grupări infracționale organizate formată din 40 de persoane, cetățeni români și ucraineni, axată pe contrabanda cu țigări de proveniența ucraineană.

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităților infracționale în ceea ce privește trecerea țigărilor peste frontieră, transportul și depozitarea acestora în diferite locații și comercializarea lor către diferiți clienți.

Pe timpul monitorizării, liderii grupării, cetățeni români, au încercat în repetate rânduri să ofere sume de bani unui ofițer din cadrul ITPF Sighetu Marmației, pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și de a le facilita introducerea ilegală a țigărilor de contrabandă în țară.

În urma monitorizării activității infracționale, a rezultat faptul că aceștia au introdus ilegal în țară, prin zona de responsabilitate a ITPF Sighetu Marmației, peste 320.000 de pachete cu țigări (643 baxuri) de proveniență ucraineană, în valoare de 2.950.000 lei, din care 400 de baxuri au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră în urma unor acțiuni punctuale.

În ziua de 10 decembrie, începând cu ora 06.00, polițiștii de frontieră delegați de procurorul DIICOT cu sprijinul de specialitate al DIPI – SIPI Maramureș, respectiv IGPF, ITPF Giurgiu, SCCO Maramureș și BCCO Alba au descins la 25 de domicilii aparținând membrilor grupării.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării două pistoale cu gaze și o pușcă cu aer comprimat, 11.880 țigarete de proveniență ucraineană, 9.900 lei și 1.500 euro, un aparat de vedere profesional marca Sakura, 17 telefoane mobile, precum și mai multe înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activități de contrabandă.

Totodată, au fost puse în executare șapte mandate de aducere, persoanele fiind duse la audieri. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente