29.8 C
New York City
joi, mai 19, 2022
AcasăSanatatePersonalul medical angajat în pandemie va susține un examen pentru continuarea activității

Personalul medical angajat în pandemie va susține un examen pentru continuarea activității

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că personalul medical angajat în perioada pandemiei de COVID-19 va susţine un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal.

S-a aprobat prin lege posibilitatea continuării activităţii acestor persoane. Este o lege care a fost promulgată de către preşedinte. Acum urmează să stabilim normele care să permită continuarea acestei angajări. Totuşi, trebuie susţinut un examen, chiar dacă nu este un concurs, un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal” a afirmat ministrul Sănătății în timpul unei conferinţe organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit ministrului, aceste 2.000 de posturi suplimentare sunt cuprinse în hotărârea de guvern care include şi organigrama Ministerului Sănătăţii şi care va fi aprobată în această săptămână.

Vor continua după ce promovează un examen. Nu există o bază legală de continuare automată a activităţii. Legea spune că se angajează prin concurs. Există acum aceste prevederi legale care permit continuarea activităţii acestor persoane după promovarea unui examen. Avem un termen de 30 de zile pentru elaborarea normelor”, a mai precizat ministrul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente