Acasă Locale Peste 1.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Peste 1.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

IMG_5610Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat în acest week-end peste 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Sâmbătă, 8 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș au observat, pe o stradă din localitatea Sighetu Marmației, o persoană de sex masculin care transporta un bagaj voluminos. În momentul în care polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea bărbatului, acesta a încercat să fugă fiind reținut după aproximativ 50 de metri. La controlul efectuat, în bagajul voluminos au fost descoperite 200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de peste 1.800 lei.

Bărbatul, identificat ca fiind Ionuț K. de 25 ani, domiciliat în localitatea Sighetu Marmației, este cercetat de polițiștii de frontieră  pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor și a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

IMG_5617

De asemenea, în data de 7 iunie, vineri,  lucrătorii din cadrul STPF Maramureș au oprit pentru control pe DJ 185, pe raza localității Hoteni, un autoturism în care se aflau Vasile R., de 45 ani și Ileana O. de 45 ani, domiciliați pe raza județului Maramureș. În urma controlului efectuat asupra mașinii, pe bancheta din spate au fost descoperiți doi saci de rafie ce conțineau țigări de proveniență ucraineană. Drept urmare, cele două  persoane, autoturismul și întreaga cantitate de țigări au fost conduse la sediul STPF Maramureș în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 488 pachete de proveniență ucraineană, în valoare de 4.400 lei. Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor și a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Autoturismul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureș  până la finalizarea cercetărilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Iubirea și mila – drumuri ce duc spre mântuire

În relația noastră cu ceilalți trebuie să fim cinstiți și sinceri – atât cu vorba, cât și cu fapta.  Suntem datori...

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată în fiecare an la 27 ianuarie. Rezoluţia 60/7 din 2005...

Sindicaliștii protestează solicitând eliminarea inechităţilor salariale

Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi Federaţiei Publisind participă, miercuri dimineaţa, la un miting în faţa Ministerului Afacerilor Interne, solicitând eliminarea inechităţilor salariale...

Cod portocaliu de ninsori și viscol în Constanța și alte județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de ninsori şi viscol, ce vizează judeţele Constanţa şi Tulcea.

Comentarii recente