Acasă Locale Peste 1.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Peste 1.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

IMG_5610Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat în acest week-end peste 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Sâmbătă, 8 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș au observat, pe o stradă din localitatea Sighetu Marmației, o persoană de sex masculin care transporta un bagaj voluminos. În momentul în care polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea bărbatului, acesta a încercat să fugă fiind reținut după aproximativ 50 de metri. La controlul efectuat, în bagajul voluminos au fost descoperite 200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de peste 1.800 lei.

Bărbatul, identificat ca fiind Ionuț K. de 25 ani, domiciliat în localitatea Sighetu Marmației, este cercetat de polițiștii de frontieră  pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor și a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

IMG_5617

De asemenea, în data de 7 iunie, vineri,  lucrătorii din cadrul STPF Maramureș au oprit pentru control pe DJ 185, pe raza localității Hoteni, un autoturism în care se aflau Vasile R., de 45 ani și Ileana O. de 45 ani, domiciliați pe raza județului Maramureș. În urma controlului efectuat asupra mașinii, pe bancheta din spate au fost descoperiți doi saci de rafie ce conțineau țigări de proveniență ucraineană. Drept urmare, cele două  persoane, autoturismul și întreaga cantitate de țigări au fost conduse la sediul STPF Maramureș în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 488 pachete de proveniență ucraineană, în valoare de 4.400 lei. Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor și a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Autoturismul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureș  până la finalizarea cercetărilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente