marți, iulie 16, 2024
AcasăPoliticaNationalPeste 10 mii de carduri de energie au fost eliberate pentru județul...

Peste 10 mii de carduri de energie au fost eliberate pentru județul Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a anunțat că peste două milioane de carduri de energie au ajuns la beneficiari, iar 500.000 de plăți au fost deja efectuate. Asta înseamnă că jumătate de milion de familii au accesat deja sprijinul pentru plata utilităților, primit de la guvernul condus de premierul liberal, Nicolae Ciucă

Potrivit deputatului de Satu Mare, din momentul expedierii primului card în 20 februarie și până pe 16 martie, au fost achitate facturi în valoare de aproximativ 155 milioane lei. La nivelul județului Satu Mare au fost efectuate 10.344 de plăți, în valoare de 3.4 milioane lei.

Iată că aceste carduri s-au dovedit a fi chiar mai utile decât se spera inițial.

Ajutorul are o valoare de 1.400 lei/an și poate fi utilizat pentru plata facturilor la electricitate, gaz și încălzire (inclusiv lemn de foc și agent termic în sistem centralizat). A doua tranșă de 700 lei va fi distribuită în luna septembrie, iar ambele carduri vor putea fi utilizate până la 27 decembrie 2023.

Bugetul total al programului guvernamental este de 2,8 miliarde lei, bani proveniți din fondurile europene negociate la Bruxelles de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente