Acasă Locale Nationale Peste 14.400 de posturi vacante în țară

Peste 14.400 de posturi vacante în țară

locuri-de-munca-satu-mare

Peste 14.400 de locuri de muncă sunt vacante, cele mai multe fiind în București și județele Cluj, Prahova și Arad, iar cele mai puține în Bacău, Mehedinți, Suceava și Sălaj, informează, vineri, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Potrivit datelor centralizate de ANOFM, la nivel național sunt înregistrate 14.447 locuri de muncă.

Cele mai multe posturi vacante sunt în București (2.335) și în județele Cluj (1.396), Prahova (1.261), Arad (904), Tmiș (704), Hargita (520) și Argeș (475).

Județele care au cele mai puține locuri de muncă sunt: Bacău (15), Mehedinți (33), Suceava (45), Sălaj (54), Ialomița (63) și Caraș-Severin (76).

La nivel național, pentru persoanele cu studii superioare sunt înregistrate 1.448 de locuri de muncă, cele mai multe pentru: analist servicii client (194), programator (70), inginer mecanic (55), inginer de sistem în informatică (35), tehnician-operator la roboți industriali (33), asistent de cercetare în fizică (31), cercetător în fizică (30), inginer construcții civile, industriale și agricole (28) și consilier, expert, inspector, referent sau economist în economie generală (26).

Pentru persoanele cu studii medii, profesionale și lucrători necalificați sunt disponibile 12.999 de locuri de muncă, cele mai multe pentru: confecționer-asamblor articole din textile (942), muncitor necalificat în industria confecțiilor (866), lucrător comercial (551) și muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (505).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau de reședință sau pot accesa adresa de internet http://www.semm.ro/LMV/home.seam.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente