Acasă Locale Nationale Valentine's Day: Aproape 30.000 de români merg în minivacanțe și cheltuiesc aproape...

Valentine’s Day: Aproape 30.000 de români merg în minivacanțe și cheltuiesc aproape 2 milioane euro

Special-Latest-Happy-Valentines-Day-2015-Wishes-Collection-Red-HD-Wallpapers

Aproximativ 29.000 de români vor merge în intervalul 13-15 februarie în minivacanțe de Valentine’s Day, în special în destinații interne, unde vor cheltui aproape 2 milioane de euro, cea mai căutată destinație internă fiind Valea Prahovei, iar în străinătate – Roma, Veneția, Paris și Barcelona.

„Numărul de rezervări făcute pentru Sfântul Valentin se apropie de 28.500, iar turiștii vor cheltui, în medie, doar pentru servicii turistice (cazare și masă), aproximativ 300 de lei de persoană, suma totală care va fi încasată de operatorii de turism fiind estimată la 8,5 milioane de lei”, potrivit unui studiu al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) transmis vineri MEDIAFAX.

În plus, potrivit federației, în jur de 500 de români vor pleca în străinătate special pentru a petrece Ziua Îndrăgostiților. Cu sumele alocate de aceștia, cheltuiala totală a românilor pentru vacanțe de Valentine’s Day ajunge la aproape 2 milioane de euro.

„Multe cupluri care nu și-au planificat o mini-vacanță cu prilejul Zilei Indragostiților vor petrece fie în cluburi, fie într-un restaurant”, se mai arată în studiul citat.

Cele mai populare destinații pentru românii care pleacă în străinătate în acest an sunt Roma, Veneția, Paris, Barcelona și Viena, potrivit Vola.ro, cel mai mare portal de turism din România.

„Sunt și cereri pentru plecări exact în perioada de Valentine’s Day sau de Dragobete, dar cei mai mulți preferă doar să ofere cadoul atunci, dar să plece când le permite programul sau în perioade pentru care găsesc prețuri mai mici. Pentru plecări fix de Sfântul Valentin, un preț mediu ar fi de 260 euro de persoană pentru un city break, incluzând cazarea și transportul cu avionul, prețurile fiind mai mari decât în mod obișnuit pentru că hotelurile sunt mai scumpe în acele zile”, spune Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.

Pe litoralul românesc nu sunt multe oferte pentru Valentine’s Day, dar există câteva unități de cazare, majoritatea de patru stele, care au pregătit pachete pentru îndrăgostiți.

Cea mai mare atracție pentru îndrăgostiți este și în acest an Valea Prahovei unde, în weekendul 13-15 februarie, gradul de ocupare se apropie de 90%, față de 60-70% în weekend-ul anterior.

„Față de anul trecut, acum se anunță și zăpadă, putându-se practica, astfel, și sporturi de iarnă”, potrivit FPTR.

Tarifele pe Valea Prahovei variază între 150 lei/pachet – o noapte de cazare cu mic dejun și cină festivă până la 900 de lei pentru un pachet care include două nopți de cazare, mese, cina festivă și surprize.

Valentine’s Day este „Ziua Îndrăgostiților” în tradiția occidentală și se sărbatorește pe data de 14 februarie.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente