Acasă Locale Stiri Satu Mare Peste 19.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de...

Peste 19.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, într-un autoturism identificat în trafic, 19.480 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 228.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 26.12.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 20.00, colegii noștri au identificat în trafic, pe raza localității Rona de Jos, județul Maramureș, un autoturism marca Audi Q7.
Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autoturismului în cauză, însă șoferul le-a ignorat, continuându-și deplasarea în viteză, spre localitatea Sighetu Marmației.
Drept urmare, s-a pornit la urmărirea acestuia, iar după câțiva zeci de metri, șoferul a virat pe un drum neamenajat, a abandonat autoturismul și a fugit.
În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul serviciului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 19.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 228.000 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională în valoare de 48.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, dar și pentru depistarea șoferului, respectiv a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente