duminică, mai 26, 2024
AcasăDivertismentPeste 2 săptămâni începe Tour de Tur, ediția a VIII-a

Peste 2 săptămâni începe Tour de Tur, ediția a VIII-a

TDTVIIIÎn mai puțin de două săptămâni, adică în data de 25 mai, începe concursul ciclist Tour de Tur, organizat de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare. Traseul evenimentului va traversa Ariile Protejate ”Râul Tur”, popularizând astfel valorile naturale ale acestora.

Centrul evenimentului va fi zona lacului Mujdeni, care este și punctul de start-sosire. Pe parcursul concursului participanții vor vizita lacul de acumulare Călinești-Oaș, malul Turului și pădurea Botseg. Astfel participanții au oportunitatea de a cunoaște valorile peisagistice ale ariilor protejate.

Lungimea traseelor este diferită pentru femei și bărbați. Bărbaţii vor parcurge 55 de km, iar traseul feminin este de 40 de km. În conformitate cu tradiția, la sfârșitul cursei participanții pot servi din gulașul oferit de organizatori. Pentru participanții care nu vor să concureze, organizatorii pregătesc o excursie ciclistă. Ca și continuare a evenimentului se va asigura muzică, iar seara focul de tabără îi așteaptă pe cei interesați.

Dorim să atragem atenția tuturor, că începând de vineri după-amiază până duminică după-amiază participanții sunt așteptați și cu corturi. Locurile de campare sunt gratuite.  Înscrierea se poate face la următoarea adresă: http://tourdetur.tur-info.ro/inscriere/ sau la biroul SCA – Satu Mare (str. Tudor Vladimirescu, nr. 9, birou 10, zilnic între orele 9 și 16) până în data de 23 mai ora 12:00 sau la fața locului în data de 25 mai între orele 8:00 și 10:00. Taxa de înscriere on-line și în cazul înscrierii în birou este de 25 Ron pentru adulți și 20 Ron pentru minori. Taxa înscrierii la fața locului este de 30 Ron pentru adulți și 25 Ron pentru minori.

Concursul este deschis tuturor persoanelor care au împlinit 14 ani. Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe linkul: http://tourdetur.tur-info.ro/wp-content/uploads/2012/04/regulament.pdf Premiile vor fi acordate în fiecare categorie pentru primii trei concurenți: premiul I: 500 Ron, premiul II: 300 Ron și premiul III: 100 Ron.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente