Acasă Locale Stiri Satu Mare Peste 30 de picturi ale artiștilor maramureșeni expuse la Satu Mare

Peste 30 de picturi ale artiștilor maramureșeni expuse la Satu Mare

În săptâmâna ce tocmai s-a încheiat, după seușita de care s-a bucurat evenimentul Zilei Japoniei, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Satu Mare a organizat vineri, 13 vernisajul expoziției de pictură ”Artiștii Maramureșeni”. Peste 30 de picturi ale artiștilor din cadrul Asociației Artiștilor Plastici ”Alexandru Sainelic” Maramureș au fost expuse pentru sătmăreni.

Frumoasele picturi sunt inspirate din natură și chiar din mediul rural, fiind ilustrate în unele picturi ulițele de altă dată ale copilăriei încărcate de zăpadă. Este o expoziție în care se regăsesc portrete, flori dar și tradiții din zona Maramureșului, transpuse de cei 22 de pictori, cu măiestrie și talent în picturile lor.

Sătmărenii pasionați de această artă, sunt așteptați să viziteze expoziția, care timp de două săptămâni va fi găzduită de Centrul de Creație.

La deschiderea oficială a vernisajului au fost prezenți directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo, consilierul președintelui Consiliului Județean, Felician Pop, președintele Asociației Artiștilor Plastici ”Alexandru Sainelic” Maramureș, artistul Trica Mihai Adrian și directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, Ștefan Mariș.

Deasemena între alocuțiunile celor din prezidiu, folkistul sătmărean, George Negrea a susținut un recital cu deja cunoscutele sale piese.

george negrea pagina 3 prima pagina

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente